Viena medinė apdergta lauko tupykla. Tupyklos tualetu negalima pavadinti, jis antisanitarinės būklės. Atrodo apdergtas, vandens nematęs kelis mėnesius, o gal ir metus? Už automobilio stovėjimą renkamas 0,60 eur/1 val. mokestis. Ar čia šitaip skatinamas turizmas? Apgailėtina.

Visi miestiečiai bei svečiai paverčiami apgailėtinais padarais, kurie raudonuodami turi eiti atlikinėti gamtinius reikalus krūmuose.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI susisiekė su bendrovės „Trakų paslaugos“ direktoriumi Kęstučiu Blaževičiumi, kuris nurodė, kad tik vienas tualetas veikė dėl to, kad dar nepradėjus oficialiai veikti pliažui, likę nebuvo atidaryti. Jie šiuo metu yra remontuojami.

„Tie tualetai yra, jie dabar yra užrakinti, nes prieš sezoną mes padarėme patikrą ir pažiūrėjome, kad reikia remonto, tai šiandien buvo suderinti aktai ir ten reikia pakeisti vieną praustuvą, padaryti durų apvadus. Kadangi tai yra projektiniai objektai, tai ne taip paprasta – viskas turi būti suderinta su savivaldybe. Mes tą padarėme, per rytdieną žadame viską sutvarkyti ir savaitgaliui, penktadienį, ten bus atrakinti dar trys papildomi tualetai. Bus žmogus, jis juos prižiūrės, tualetai bus nuolat tvarkomi, taip kad sąlygos tikrai bus geresnės“, – nurodė K. Blaževičius.

Jo teigimu, anksčiau nebuvo skubama atidaryti pliažo dėl vyravusių vėsesnių orų.

Paklaustas apie automobilių stovėjimo kainas, K. Blaževičius nurodė, kad jas nustato savivaldybės taryba.

„Tai yra jų sprendimas ir mes veikiame tik kaip vykdytojai, kaina yra tokia, kokia yra nustatyta savivaldybės tarybos, – paaiškino pašnekovas. – Trakuose yra 4 zonos, priklausomai nuo zonos, priklauso ir stovėjimo kaina.“

Norite pasidalyti savo pastebėjimais apie paplūdimių ar stovyklaviečių tvarką? Po savaitgalio turite savų pastebėjimų? Laukiame jų el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Tvarka“.