Į dešimties  buvusių ir 29  esamų mokinių darbais pasipuošusią, "Laiptų“ galeriją rinkosi mokyklos bendruomenė ir garbingi svečiai: seimo nariai, miesto meras, miesto savivaldybės administracijos direktorius ir tarybos nariai, švietimo, kultūros, sporto skyrių vadovai, kaimyninių mokyklų direktoriai. Žodžiu, sugūžėjo daug svečių, kurie pagerbė mokyklos bendruomenę, pasiekusią puikių rezultatų ne tik formaliojo ugdymo, bet ir žinomumo dėl savo neįtikėtinų rezultatų neformaliojo ugdymo srityje.

Mokyklos direktorius V. Varanavičius trumpai priminė  progimnazijos istoriją, pristatė naują knygelę apie mokyklą. Grupė mokytojų sulaukė aukštų švietimo ministro, miesto mero , miesto savivaldybės švietimo skyriaus apdovanojimų.

Viso vakaro metu bendruomenės nariai ir svečiai susižavėję džiaugėsi mokyklos naujųjų medijų mokinių  ir šokio studijos "Kosmėja“ pasirodymais, buvusių mokinių,  svečių, kurių tarpe buvo I muzikos mokyklos smuikininkių ansamblis,  berniukų ir jaunuolių choras "Dagilėlis“ nuostabia, jautria, lyriška programa. Vakaro režisierė mokytoja metodininkė Laima Varanavičienė.

Kitą dieną  pramogų centre "Mega“ įvykusi  mokinių diskoteka "Mes - viena šeima“ užbaigė visą jubiliejinių renginių ciklą.