Miesto gimnazijų ir progimnazijų bendruomenės nešė 200 metrų trispalvę Lietuvos vėliavą Utenos miesto gatvėmis nupiešdami Lietuvos kontūrą. Džiugu, kad šioje Utenos kultūros centro inicijuotoje akcijoje dalyvavo didelė miesto bendruomenės dalis.

dsc_0005+

Kovo 11 d. Utenos apskrities Plk. Prano Saladžiaus šaulių 9-oji rinktinė šią 200 metrų Lietuvos vėliavą iš Utenio a., nuo Kovo 11-osios paminklinio akmens, atneš į Aušros gatvę, kur vyks šventiniai renginiai.

dsc_006

Pilietinę akciją VĖLIAVOS KELIAS prieš 8 metus, minint Sausio 13-osios dvidešimtmetį, pradėjo Erikas Druskinas (dab. Utenos kultūros centro direktorius) kartu su Anykščių ir Utenos mokyklomis. Tuo metu mokyklų bendruomenės ištiesė 200 m simbolinę Lietuvos vėliavą, o vėliau vėliava pailgėjo iki 1,2 km ilgio. VĖLIAVOS KELIĄ globojo Lietuvos Respublikos Seimas ir Lietuvos diplomatinės atstovybės, užsienio lietuviai. Vėliava jau aplankė daugiau nei 200 vietovių Lietuvoje ir užsienio šalyse.

Šių metų Kovo 11-osios respublikinių renginių ciklo metu simbolinė vėliava bus ištiesta ne tik Utenoje, bet ir Vilniuje, Šiauliuose.