Mūsų šeimoje – trys asmenys. Mano alga – 303 eurai (nesismulkinsiu su centais). Turim būsto paskolą. Aš per mėnesį sumokų apie 270 eurų įvairiausių mokesčių (paskola, su ja susiję draudimai, vaiko investicinis kaupimas, telefonas, internetas, du lizingai po apytiksliai 35 eurus).

Man iš algos lieka apie 30 eurų, suma svyruoja priklausomai nuo mokesčių. Žmona uždirba 370 eurų „į rankas“. Komunaliniai mokesčiai ir telefonas jai, priklausomai nuo sezono, kainuoja 80-150 eurų, gal žiemą dar truputį daugiau.

Jai vasaros metu lieka apie 290 eurų, žiemą – apie 220 eurų, plius, mano 30 eurų. Šie pinigai – tie, už kuriuos reikia pragyventi: už juos mokame už kurą, maistą, mokyklą vaikui, drabužius ir t.t.

Nei vasarą, nei ypač žiemą – jokių šansų už tiek išgyventi. Nežinau, ką reiktų valgyti... Rūbams iš viso nebegalim skirti pajamų.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Prašome pasidalinti Jūsų patirtimi! Teigiama, kad vienas žmogus 2013 m. nurodė, kad jam vidutiniškai reikia 400 eurų – teiraujamės Jūsų, kokia suma per mėnesį reikalinga Jums? Kiek papildomai turėtumėte uždirbti, kad būtų patenkinti Jūsų poreikiai? Pasidalinkite savo mėnesio išlaidomis ir parodykite, koks turėtų būti oriai gyvenančio žmogaus atlygis.

Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau: