Pirmadienį, lapkričio 20-ąją, Kauno miesto savivaldybė socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo pranešimu su vaizdais ne tik iš Ąžuolyno, bet ir šalia Šv. Arkangelo Mykolo (įgulos) bažnyčios, kur užfiksuoti neleistinose vietose stovintys automobiliai. Kaip teigiama pranešime, toks vairuotojų elgesys nėra toleruotinas.

„Ąžuolyno dviračių takai ir pėstiesiems skirtos Laisvės alėjos prieigos šalia atnaujintos Šv. Arkangelo Mykolo (įgulos) bažnyčios nebuvo, nėra ir nebus tinkama vieta automobilių parkavimui!

Transporto priemonių savininkų prašome atidumo ir elementaraus supratingumo. Praėjęs savaitgalis parodė, kad šis įspėjimas – būtinas ir neišvengiamas“, – rašoma feisbuko įraše.

Kaip teigiama, per porą dienų vien Ąžuolyne dėl tokių Kelių eismo taisyklių pažeidimų surašyti 107 administracinio nusižengimo protokolai; prie vadinamojo Kauno soboro, Gedimino gatvės tęsinyje, fiksuojama net iki 800 atvejų per mėnesį, kuomet irgi nepaisoma kelio ženklų.

Naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ Kauno miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Gintaras Gatulis taip pat detalizavo, kad lapkričio 18 ir 19 dienomis Ąžuolyno parke ir jo prieigose dėl minėtų pažeidimų vairuotojams skirtos baudos siekia nuo 30 iki 90 eurų.

Šiuo metu taip pat tiriama vaizdo stebėjimo kameromis užfiksuota informacija, todėl vairuotojų, kurie savaitgalio dienomis įvažiavo į Ąžuolyno parko teritoriją ir draudžiamose vietose paliko stovėti savo transporto priemones, skaičius didės.

Be kita ko, sprendžiamas klausimas dėl papildomų techninių eismo reguliavimo priemonių ir vaizdo stebėjimo kamerų įrengimo, taip pat žadama toliau atlikti nuolatinius patikrinimus.

Šeštadienį naujienų portalo skaitytojas dalijosi vaizdais iš Ąžuolyno, netoli Lietuvos zoologijos sodo, kur, kaip teigė, vairuotojai automobilius statė ant pėsčiųjų ir dviračio tako, taip spręsdami parkavimo vietų stygių.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) budintis pareigūnas naujienų portalui komentavo, jog dauguma vairuotojų buvo atvykę į Lietuvos zoologijos sodą bei šviesų festivalį. Šeštadienio vakarą policijos pareigūnai vairuotojus drausmino.

Užfiksavote ką nors neįprasto, norite pranešti naujieną ar išsakyti savo mintis? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt.