Tada visa kompanija nutarėme šioje kavinėje atsigaivinti siūlomais desertais, obuolių ir natūralių greipfrutų sultimis bei imbierine arbata „Imbierinė slyva“. Vaikai valgė šiuos desertus: pyragaičius „Mango-sūrio kremo meilę“, „Aviečių-žaliųjų citrinų meilę“, pistacijų, braškinius ledus ir mango šerbetą.

Netrukus staiga viena mergaitė išsigandusi šūktelėjo „bitė bitė...“ ir šaukštu vartė gyvį. Tai buvo širšė! Siaubas, kiti vaikai irgi išsigando, pradejo ieškoti saldumynuose širšių ar dar ko nors. Sugedo nuotaika visiems, raminome vaikus, patys taip pat savo gėrimuose pradėjome ieškoti ko nors svetimo!

Visi nustojome valgyti ir gerti užsakytą maistą. Pabuvę sekliais –pėdsekiais, ieškojome padavėjos, pasakėme ir parodėme ledus su širše, prašėme paaiškinti situaciją ir pakviesti administracijos vyriausiąjį. Padavėja kažkur nuėjo prie kasos ir šnekučiavosi su kolegomis padavėjais.

Priėjęs išgirdau, kad padavėja yra „už kavinės valdžią“, ji atsiprašė pasakiusi, kad buvo atvejų, kai širšės randamos klientų atneštuose gaminiuose ir kad nereikės mokėti už ledus. Susimokėjome tik už kitus skanumynus „Sugamour“. Atsakiau, kad yra rytdienai nupirkti bilietai į tolimą kelionę prie jūros ir kad gerai, jog širšė neįkando vaikui burnoje. Juk tai galėjo labai blogai atsiliepti tiek sveikatai ar gyvybei.

Kavinės vyresnioji įvertino galimą įkandimą 6,20 Eur. Tokią nuolaidą pritaikė už vabzdžio neįkandimą? Siaubas, absurdas, tragedija!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI susiekė su „Sugamour“ vadovybe, kuri patvirtino įvykusį incidentą. Jie labai apgaleistavo dėl kliento patirtų nepatogumų ir iškart paprašė, ar galima būtų susisiekti su skaitytoju ir dar kartą asmeniškai atsiprašyti. Tuo pačiu pasiūlyti didesnę kompensaciją.

Vis dėlto, atstovai taip pat pažymėjo, kad kavinė yra lauke, kur aplink skraido įvairių vabzdžių. Netgi kalbėjosi su Bernardinų sodo valdytojais ir teiravosi, ar nebūtų įmanoma sumažinti širšių skaičiaus. Tačiau jiems buvo atsakyta, kad „tai yra tiesiog gamta“.

Visgi kavinė ėmėsi priemonių, kad aplinkui būtų mažiau zvimbiančių padarų ir vilioja į jos pakraščius kitais skanėstais.