Meino meškėnai nėra reta veislė, tačiau parodoje buvo įvairiausio atspalvio kailio atstovų, tad žavėtis ir stebėtis buvo kuo. Juolab, kad Lietuvoje ši veislė tampa vis populiaresnė. Žmones žavi didelės, pūkuotos katės, todėl vis daugiau lietuvių svarsto galimybę įsigyti Meino meškėną.

Vis dėlto, LFD „Bubastė“ organizacinio komiteto pirmininkė Daiva Bielskienė perspėja, kad tokius didelius katinus auginti bute nėra lengva: „Manau, kad bute tokį katiną laikyti būtų gana sudėtinga. Juk jis – didžiulis, raumeningas, jam reikia kažkur išsibėgioti, palaipioti. Esu mačiusi nuotraukas, kai šiems „meškinams“ statomi voljerai ir namuose, ir lauke, įrengiamos įvairios laipynės“.

Į renginį atvyko svečių iš įvairiausių Europos regionų: Baltijos valstybių, Rytų Europos ir net Skandinavijos. Todėl parodos svečiai galėjo susipažinti ne tik su jau pamėgtomis ir gerai žinomomis veislėmis, bet ir su retomis, daugeliui dar nematytomis - Abisinijos katėmis, Kurilų bobteilais, Skudurinėmis lėlėmis.

Nemažai svečių traukė ir sfinksai. Šios katės Lietuvoje jau ganėtinai gerai žinomos, tačiau jų išskirtinė išvaizda abejingų vis dar nepalieka. Vieni žavisi jų bekailiu kūnu, kitiems tai sukelia ne pačius maloniausius jausmus, tačiau visi nori jas pamatyti ir paliesti.

Šįkart geriausiu iš geriausių pirmąją parodos dieną tapo vienerių metų Meino meškėnas Hello Dolly Maccala iš Suomijos, antrąją dieną nugalėtoju paskelbtas dvimetis Egzotų veislės katinas Larry‘s Hugo Boss v. Wenerwald iš Latvijos. Nugalėtojų sąraše puikavosi ir Britų bei Orientalų trumpaplaukės katės.

Ypatingi renginio akcentai

Tarptautinė kačių paroda svečius džiugino ir ypatingais renginio akcentais. Renginį labai pagyvino pirmąją dieną vykęs „Mėlynakių kačių šou“. Renginio dalyviai galėjo žavėtis neįprasta kačių išvaizda - mėlynos katės akys - gana retas reiškinys.

Renginyje taip pat dalyvavo ir Gyvūnų globėjų asociacija. Ši įstaiga atsivežė beglobių kačių, ieškančių naujų namų. Viena iš beglobių buvo sėkmingai padovanota. Renginio organizatoriai džiaugiasi, kad dalyviai susidomėjo ne tik veislinėmis, kilmingomis katėmis, bet ir paprastomis beglobėmis. Sakoma, kad gyvūnas, paimtas iš globos namų, būna dar puikesnis augintinis, nes yra dėkingas už išgelbėjimą.

Dėmesio sulaukė ir dvi naminės katytės, atkeliavusios net iš Suomijos  - ypatingosios viešnios apdovanotos specialiais prizais.

Panašu, kad paroda pavyko sėkmingai - visi renginį paliko džiugiai nusiteikę ir pasisėmę naudingos informacijos. O kai kas gal net nusprendęs įsigyti parodoje įspūdį palikusios veilsės augintinę.