Kadangi šių metų pabaigoje minėsime Vinco Kudirkos 155-ąsias gimimo metines, tai ir diktanto tekstas buvo parinktas apie šį atgimimo šauklį. Susikaupę, atidžiai visi rašė diktantą – ir vaikai, ir tėvai norėjo kuo geriau parašyti, vienas kitam nenusileisti. Kai kuriuose suoluose net „užvirė“ karšti ginčai, bet šįkart mokytojos atlaidžiai žiūrėjo į ginčininkus, leido tarpusavyje išsiaiškinti.

Diktantą geriausiai parašė ir pirmąją vietą laimėjo J. Remeikienė, antrosios vietos laimėtoja – V. Vaičiūnienė, o trečiąją laimėjo L. Juozapaitytė.

Iš mokinių geriausiai sekėsi G. Kairytei (I), I. Zdzichauskaitei (II), D. Remeikaitei (III). Atskirai galima paminėti ir nelietuvių tautybės tėvus, kurie, nors nesimokė lietuvių kalba dėstomoje mokykloje, labai neblogai parašė diktantą ir „nušluostė“ nosį savo vaikams.

Organizatoriai pastebi, kad kasmet rašančiųjų gretos gausėja, vadinasi, renginys reikalingas, įdomus ir prasmingas – juk prieš ateidami rašyti daugelis pasikartoja rašybos bei skyrybos taisykles, kilusius klausimus aiškinasi su mokytojais, grįžę namo aptaria, kas pavyko ir kas ne.