„Galimybę aplankyti stomatologą turi tik tie, kurie pirmieji ateina ir atsistoja į eilę. Jei esi eilės gale, gali talonėlių ir nelikti, tada teks ateiti kito mėnesio paskutinę dieną ir vėl laukti eilėje. Be to, papildomai eilę tenka atstovėti ir už kiekvieną šeimos narį, net jei tai trimetis“, – pasakojo Švenčionių gyventojas Romas.

Jo teigimu, nors kiti Švenčionių gyventojai jau persirašė kitose, pvz., Ignalinos ar Vilniaus poliklinikose, tačiau yra daug patogiau naudotis sveikatos paslaugomis, kurios yra šalia gyvenamosios vietos.

„Ne visi turi galimybių nuvažiuoti: kelionė užima ir laiko, ir kainuoja, todėl nemažai Švenčionių gyventojų nors ir turi teorinę galimybę, gyvenimas verčia rinktis iš vienintelės galimybės, t. y. naudotis arčiausiai esamomis paslaugomis“, – tikino Romas.

Švenčionių gyventojai tikina, kad eilės prie poliklinikos – jau tapo įpročiu, iš kurio kaimyninių miestų ir miestelių gyventojai juokiasi, tačiau nesupranta kodėl savivalda nesiima jokių veiksmų sprendžiant šią problemą.

„Atėjau 4 val., kadangi poliklinika dar buvo uždaryta – teko laukti lauke, lijo, tai kiaurai peršlapau. Jau 6 val. atidarė polikliniką: buvo apie 30 žmonių. Tačiau talonėlius pradeda išdavinėti tik nuo 7 val. Žinoma, kad valdžia žino situaciją, nežinau kodėl jiems nerūpi“, – sakė Švenčionių gyventoja Lina.

Anot jos, elektroninė registravimo pas gydytojus sistema veikia tiek Vilniaus, tiek kituose miestuose, galėtų būti naudojama ir Švenčionyse. Tai padidintų skaidrumą, sumažintų poliklinikos registracijoje dirbančių žmonių užimtumą ir žymiai supaprastintų registravimosi procedūras.