Šia diena norėjome atkreipti visuomenės dėmesį apie vis didėjantį sergamumą arterine hipertenzija ir priminti, kad daugumai žmonių užtektų pakeisti tik sveiką gyvenseną, kad kraujo spaudimas taptų normalus.

Gausiai susirinkę renginio dalyviai buvo kviečiami jėgas išbandyti viktorinoje - protmūšyje „Širdis viena – išsaugokime ją sveiką“ ir atsakyti į rimtus, šmaikščius klausimus, pasitikrinti žinias apie širdies ligų rizikos veiksnius, sveiką gyvenseną bei daugiau sužinoti, kaip stiprinti širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą.

Dalyviai pasiskirstė į septynias komandas, kurios pasižymėjo ne tik pavadinimų išradingumu, bet ir amžiaus įvairumu : „Stonys ir burundukai“, „Šaltinėlis“, „Prieširdžiai“, „Čiobreliai“, „Pasakaitė“, „Fuksai“ „Vilties spindulys“, kurią atlydėjo gausi palaikymo komanda.

Renginio metu dalyvius lydėjo ne tik giedra pavasariška nuotaika, bet ir azartas, kuris įtraukė visus į betarpišką komandinį bendravimą ir rezultatų laukimą. Protmūšį sudarė 4 turai po 10 klausimų. Po kiekvieno turo dalyvių atsakymai buvo surenkami ir sumuojami taškai, kurių pagalba išaiškėjo, kad „Stonys ir burundukai“ aplenkę vos 1 tašku „Pasakaites“, tapo „Išmaniausia“ komanda. Visos komandos pasižymėjo itin geromis žiniomis, kurias susumavus rezultatus skyrė vos keli taškai.

Komandoms buvo įteikti visuomenės sveikatos biuro padėkos raštai, atminimo dovanėlės ir informaciniai lankstinukai. Dėkojame Varėnos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos kolektyvui už pagalbą organizuojant šį renginį.