Idėja suorganizuoti šį renginį prieš vieną gražiausių metų švenčių kilo ESN („Erasmus student network“) VU socialinių reikalų komitete dirbančioms merginoms.

„Norėjome ne tik suburti mūsų koordinuojamus užsieniečius studentus, šiuo metu besimokančius Vilniaus universitete, juos „užkrėsti“ Kalėdine nuotaika, bet ir paskatinti pastaruosius nuveikti šį tą gero šalies, kurioje jie gyvena pastaruosius keletą mėnesių, labui“, - pasakojo organizatorės, kurios, nešinos glėbiais saldainių bei lankstinukų ir pasipuošusios smagiomis šypsenomis, ragino studentus prisijungti prie akcijos.

„Džiaugiamės, jog buvome sutiktos šiltai ir nė vienas iš studentų nepyko pažadintas mūsų „agitacijos“ sekmadienio rytą bei didžiuojamės, jog ši idėja susilaukė susidomėjimo“. Praėjusį ketvirtadienį susirinkę per 50 užsienio šalių (iš Vokietijos, Portugalijos, Ukrainos, Italijos, Lenkijos, Čekijos ir kt.) studentų ir jų lietuvių mentorių šnekučiavosi bendrabučių virtuvėse, keitėsi kalėdinėmis dovanomis ir viliojo aplinkinius kepinių kvapais. Dalis studentų mokėsi kepti sausainius pagal lietuviškuosius senolių receptus, kiti – stebino savo šalių skanėstais: meduje skrudintais vokiškais migdolais, keksiukais ir pan.

Visi iškepti sausainiai buvo padovanoti akcijos partneriui Maisto Bankui. Penktadienio rytą sausainius Maisto Banko savanoriams įteikusi idėjos autorė J. Bieliauskaitė dalinosi įspūdžiais: „Jaukiai praleistas vakaras ir nuoširdžiai džiugūs ką tik sutiktų savanorių veidai motyvuoja ir skatina pasistengti, kad ši sausainių kepimo akcija bei vyraujanti nuotaika neišblėstų, taptų kasmetine tradicija. Taip pat kitąmet tikimės įtraukti ne tik daugiau studentų iš Vilniaus universiteto, bet ir iš kitų aukštųjų mokyklų – tokių intencijų būta ir šiemet, kitų ESN sekcijų nariai buvo entuziastingai nusiteikę, bet egzaminų metu pritrūko laiko viską susiderinti“.

Penktadienio popietę Maisto Banko savanorių išvežioti sausainiai pradžiugino kelių Vilniaus vaikų dienos centrų mažuosius lankytojus, primindami, kad artėja stebuklų ir netikėtumų metas – šv. Kalėdos.