Kaune studijuojanti Viktorija B. pasakojo, kad ji pažymėjimo negali gauti dėl sistemoje įsivėlusių klaidų.
 
„Galiu tik pritarti reiškiantiems priekaištus LSS. Šįmet pradėjau pirmą magistro kursą VDU ir iki šiol lsp.lt puslapyje negaliu užsakyti savo studento pažymėjimo gamybos. Priežastis - dėl man neįsivaizduojamų priežasčių lsp.lt duomenys apie mano studijas yra klaidingi: mokausi socialinių mokslų fakultete, o lsp.lt nurodyta, kad mokausi katalikų teologijos fakultete. Dėl tokios sistemos klaidos negaliu užsakyti pažymėjimo gamybos. VDU studentų atstovybėje man pasakė, jog jie padarė viską, kas jų galioje, t.y. parašė el. laišką LSS ir belieka laukti jų atsakymo, o kada bus sureaguota - vienas dievas težino... VDU SA man pasakė, kad klaida gali būti taisoma net iki rugsėjo vidurio. Kaip žinia, pažymėjimo gamyba užtruks dar mažiausiai pora savaičių. Žodžiu, savo pažymėjimo greitu metu tikrai negausiu, o tai verčia jaustis nepilnaverčiu studentu. Kiek žinau, ne vienas mano kursiokas susidūrė su tokia pačia bėda. Tai tokia tad situacija su studentų pažymėjimais Lietuvoje“, - rašė Viktorija.
 
Vilniaus universitete studijuojanti Daiva piktinosi, kad pažymėjimo užsakyti negali, nors LSS teigė, kad tai padaryti galima jau nuo rugpjūčio vidurio. „Perskaičiau jūsų portale studento skundą dėl studento pažymėjimų. Labai supykdė LSS atstovų atsakymas, neva pažymėjimus galima užsakyti nuo rugpjūčio pabaigos. Studijuoju VU trečiosios pakopos studijose, nei aš, nei mano kursiokai dar neturime galimybės užsisakyti LSP, nors jau baigiasi pirmoji rugsėjo savaitė. Manau, LSS tiesiog naudojasi tuo, kad visi studentai turi užsisakyti pažymėjimą (...)“, - teigė ji.
 
Pasak Daivos, tai, kad viešajame transporte norint gauti studentišką nuolaidą pakanka parodyti iš universiteto gautą pažymą, kol pažymėjimas dar nepagamintas, nėra sprendimas. „Sutinku dėl to, kad alternatyva pažymėjimui viešajame transporte galėtų būti laikina pažymą iš universiteto. Kita vertus, kodėl turėtume trenktis į kitą miesto galą ir stovėti eilėse prie universiteto administracijos? Dėl to, kad mūsų pinigus pasiimanti LSS yra pernelyg apsileidusi? Juk vis tiek turėsime mokėti pinigus LSS už pažymėjimą. Be to, pažyma negalioja norint naudotis kitomis studentams priklausančiomis nuolaidomis - pvz., pirkti bilietus į renginius“, - piktinosi studentė.
 
DELFI primena, kad pasak LSS šiais metais pažymėjimus buvo galima užsisakyti nuo rugpjūčio 27 d. „Šiemet, kaip ir kiekvienais metais, lsp.lt sistema buvo uždaryta techniniai peržiūrai ir atnaujinimui nuo liepos 15 d. iki rugpjūčio 20 d. Dėl sistemos tobulinimo ir atnaujinimo darbų, lsp.lt negalėjo būti atidaryta ankščiau nei rugpjūčio 27 d. Nuo 20 d. dienos buvo pradėti gauti duomenys apie studentus, surinkus pakankamai duomenų užsakymo procesas pradėtas rugpjūčio 27 d. Šiemet LSP duomenų bazė atidaryta keliomis dienomis ankščiau nei praėjusiais metais. Iki rugsėjo 1 d. buvo užsakyti 5000 LSP, kurie jau pasiekė platinimo padalinius“, - teigė LSS. Pirmieji pažymėjimai studentus pasiekė rugsėjo 3 d.
 
LSS teigė, kad pažymėjimo kol kas negavę studentai vis tiek galės naudoti jiems teikiamomis privilegijomis. „Pagal LR Švietimo ir mokslo ministerijos rugpjūčio 29 d. įsakymą Lietuvos aukštosioms mokykloms pirmojo kurso nuolatinės studijų formos studentams ir aukštesnių kursų studentams, kurie yra praradę Lietuvos studento pažymėjimą, aukštoji mokykla turi išduoti pažymas garantuojančias teisę naudotis transporto lengvatomis. Taigi studentams, kurių LSP dar gaminamas, reikėtų kreiptis į savo aukštąją mokyklą ir gauti pažymą dėl transporto lengvatų“, - teigė LSS.

Ar taip pat patyrėte trukdžių gauti LSP? Kaip manote, ar LSP turėtų pakeisti ISIC pažymėjimas? Pasidalinkite nuomone el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „LSP“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)