Tavo žinios neatitinka Lietuvos įmonėms reikalingų standartų, tu neturi pakankamai pažinčių ir darbo tau neatsiranda. Su šia problema susiduria daugelis išvažiavusiųjų.

Tokią situaciją bando ištaisyti patys studentai. Stokholmo aukštojoje ekonomikos mokykloje Rygoje studijuojanti lietuvių bendruomenė gali būti puikus pavyzdys, kaip reikia tiesti kelius atgal į savo Tėvynę. Užsitikrindami sau geriausią mokslo kokybę Šiaurės ir Rytų Europoje, jie jau vasaros metu pradeda tobulinti save Lietuvos įmonėse, kas dažnai pavirsta į tikro darbo pasiūlymus dar nebaigus universiteto.

Tačiau norint tai pasiekti, neužtenka sėdėti rankų sudėjus. Noras sugrįžti į Lietuvą išreiškiamas ne gražiais žodžiais, o realiais darbais. Kiekvienais metais šiame universitete organizuojamas karjeros dienų renginys „Days of Opportunities“ (lt. Galimybių dienos) turi gilias ir gražias tradicijas. Pagrindinis šių dienų tikslas labai paprastas - surinkti aukščiausios klasės Baltijos šalių įmones ir parodyti joms, kokius darbuotojus siūlo geriausias universitetas visame regione.

Mergina iš Latvijos, vardu Undine, teigė pavydinti tokio organizuotumo ir entuziazmo tarp lietuvių. Studijuodama Maastrictho universitete Olandijoje, ji labai norėtų grįžti ir dirbti savo gimtojoje Latvijoje, tačiau tokios galimybės neturi. Nors jos įgyto išsilavinimo kokybė pakankamai aukšta, problemą, kur ieškoti darbo, išspręsti nėra taip lengva. Undine pasakojo mananti, jog tokios karjeros dienos yra ideali galimybė užsienyje besimokantiems studentams sutikti žmones, kurie vėliau suteiktų realią galimybę sugrįžti į Tėvynę.

SSE Riga universitete studijuojantys lietuviai, organizuodami tokius renginius kaip „Days of Opportunities“, nori įrodyti, jog studijos užsienyje neužveria galimybės grįžti ir dirbti gimtojoje šalyje. Anaiptol, tai suteikia inovacijos ir pažangos galimybes darbdaviams, o tuo pačiu ir visai Lietuvai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją