Savaitgalį Panevėžio rajone esančiame Gustonių aerodrome vėl rinkosi figūrinio vairavimo mėgėjai. Slalomo treniruotę jiems čia surengė Panevėžio automobilių sporto klubas „Ladasport“. Ši treniruotė buvo pirmas iš trijų etapų, po kurių geriausiam vairuotojui bus įteikta pagrindinė, rėmėjo UAB „Kateka“ įsteigta taurė. Nors renginio rytą dangus gero oro nežadėjo ir nesiliovė dulksna, protarpiais pereinanti į stipresnį lietų, tačiau tai neišgąsdino nei 60 atvykusių dalyvių, nei tiek pat žiūrovų.

Treniruotės organizatoriai dalyviams paruošė kiek neįprastos konfigūracijos trasą. Buvo ir greitų atkarpų, kur pranašumą turėdavo galingesnių automobilių vairuotojai, tiek lėtesnių, kur reikėdavo pademonstruoti įgūdžius manevruojant vairu.

Neseniai atgaivinus idėją vėl rengti slalomo treniruotes greta Panevėžio, jomis susidomėjo ne tik vairavimo mokyklų atstovai, bet ir Lietuvos ralio čempionate važiuojantys pilotai. Į pirmąją UAB „Kateka“ taurės treniruotę atvyko ir savo jėgas su kitais dalyviais išmėgino ralio lenktynininkas Giedrius Notkus. Prie Subaru Impreza vairo taip pat sėdo ir ne kartą Giedriui Notkui ralio trasose stenogramą skaitęs Remigijus Devainis.

Po trijų įskaitinių važiavimų buvo išrenkami du geriausi rezultatai ir taip išaiškinami nugalėtojai bei prizininkai. Moterų klasėje nuolat verdanti sekundžių kova tarp Sandros Petrovienės, vairavusios BMW 325, ir Rūtos Nedzelskienės su „Mitsubishi Colt“, šį kartą baigėsi pastarosios pergale. Sandrai atiteko antroji vieta. Trečią poziciją iškovojo Rimantė Pranauskienė su „Subaru Impreza“.

Kiek liūdniau paskutinysis, trečias važiavimas, o tuo pačiu ir visa treniruotė baigėsi kitai moterų klasės dalyvei Rūtai, kuri vairuodama savo vaikino „Mazda 323F Turbo“, nesuvaldė galingo automobilio ir išlėkė iš trasos. Nors po pasivažinėjimo per krūmus ekipažo nariai nenukentėjo, tačiau mašina buvo kiek apgadinta. Ko gero, Rūtos vaikinui Eimantui garaže teks praleisti ne vieną valandą tvarkant aplamdytą automobilį. Tačiau ekipažas nestokoja optimizmo ir planuoja iki kitos treniruotės mašiną sutvarkyti.

Jaunimo klasėje varžėsi tik trys dalyviai, todėl visiems apdovanojimai jau buvo garantuoti. Teliko trasoje išsiaiškinti medalių spalvas. Pirmąją vietą iškovojo Mantas Keliačius su „Škoda Octavia“. Antroje vietoje įsitvirtino Laura Draugelytė su „Renault Clio“. Trečios vietos apdovanojimas atiteko Gailei Žebrytei, vairavusiai „VW Golf“.

FWD klasėje nugalėjo Karolis Telksnys, vairavęs „Mazda 323F“. Antroji vieta čia atiteko ramiai, tačiau itin stabiliai važiavusiam Algirdui Pundziui su „Honda Civic“. Mantas Palionis su „Škoda Octavia“ liko trečias.

RWD klasėje, kur varžėsi galine ašimi varomų automobilių vairuotojai, greičiausias buvo Tadas Petronis su BMW. Antras liko Darius Jakštonis su „Mazda MX-5“. Mantas Petrovas su „BMW 325“ išplėšė trečios vietos apdovanojimą.

Tarp AWD dalyvių greičiausias buvo „Mitsubishi Lancer EVO“ vairavęs Ugnius Žiedavičius. Kiek senesnį „Mitsubishi Lancer EVO“ pilotavęs Nerijus Urbonavičius iškovojo antrąją vietą. Trečiasis medalis atiteko Giedriui Notkui su „Subaru Impreza“.

SPORT klasės nugalėtoju taip pat tapo Ugnius Žiedavičius su „Mitsubishi Lancer EVO“. Antrąjį rezultatą pademonstravo Dalius Draugelis su „LADA“, tačiau varžybų organizatorius įskaitoje nevažiavo ir į prizus nepretendavo. Antroji vieta SPORT klasėje atiteko Giedriui Notkui, vairavusiam „Subaru Impreza“, o trečiosios pozicijos apdovanojimas atiteko Dariui Jakštoniui su „Mazda MX-5“.

Po pirmo etapo daugiausia- 20 taškų į savo sąskaita įnešė Ugnius Žiedavičius. Nerijus Urbonavičius jų turi 17. 15 taškų surinkęs Tadas Petronis kol kas trečias. Kam atiteks UAB „Kateka“ įsteigta taurė paaiškės dar po dviejų etapų. Antrasis treniruotės etapas numatomas rengti po trijų savaičių taip pat Gustonių aerodrome.

Visą informaciją apie treniruotes, rezultatus, nuotraukas ir vaizdo įrašus galite rasti „Facebook“ „LADASPORT“ ASK paskyroje.