Vienas iš būdų – naudotis internetu ir tapti socialinių tinklų nariu. DELFI skaitytojas pranešė „Facebook“ radęs du profilius, kuriose naudojamasi dėl tėvo žmogžudystės nuteisto ir šiuo metu kalinčio Kęstučio Kavaliausko nuotraukomis. Jose matoma, kaip nuteistasis demonstruoja dėvimus drabužius, savo sugebėjimus, šalia kurių dalijasi įvairiais pastebėjimais.

Numanomai Vilniuje, Vilniaus pataisos namuose bausmę už tėvo nužudymą atliekančio Kęstučio Kavaliausko „Facebook“ profilius aptikęs skaitytojas piktinosi tokiu elgesiu.

„Reiktų pabrėžti, kad gyvybę jis atėmė savo tėvui. Ir už tai buvo nuteistas 20 metų. Tikriausiai išeis į laisvę po 10 metų, nes savo „Facebook“ paskyroje jau dabar jis demonstruoja šventumą, keldamas nuotraukas, kuriose matome šį žmogžudį su šypsena stovintį prie altoriaus, matome, kad mokinasi groti su gitara, ir taip žada damas vilioti, - rašė skaitytojas, manydamas kad profilį sukūrė pats nuteistasis. - Nevengia šis žmogžudys ir pozuoti it manekenas, net lūpas kai kur papučia. Na, nauja mada. Reikia prisitaikyti...“.

Jis piktinosi, kad kalėjimuose neveikia ryšio blokavimo priemonės. „Būdamas mokesčių mokėtojas „didžiuojuosi'“, kad taip šauniai žmogžudžiai gyvena. Dar netgi galvoju įkurti kokį fondą, į kurį galėtume visi papildomai nešti pinigėlius, kad jiems dar pagerintume gyvenimą. Juk matėme, kaip Breivikas gyvena kalėjime“, - piktinosi jis.

Tai, ar iš tiesų profilį sukūrė pats kalinys, aiškinsis pataisos namų, kuriuose įkalintas Kęstutis Kavaliauskas, vadovai, nurodė jų direktorius Arvydas Ižička. Pasak jo, bus atliktas vidinis tyrimas ir tuomet, jei paaiškės, kad socialinio tinklo profilis sukurtas pačio K. Kavaliausko, jam gresia nuobauda.

DELFI jau rašė apie kalinius, kurie „Facebook“ socialinį tinklą naudojo kaip galimybę visuomenę informuoti apie savo gyvenimo sąlygas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)