„Rašau dėl, mano nuomone, kritinės situacijos dėl besimėtančių švirkštų ir adatų Vilniuje.

Gyvenu Šiauriniame Žvėryne, Paribio g. Per kelis metus esu mačiusi ne vieną besimėtantį apylinkėje švirkštą. Paskutiniu metu matau, kad situacija blogėja, tad, kaip sakoma, trūko kantrybė.

Šiandien prie Paribio g. 20 namo radau besimėtantį švirkštą, o neseniai Miglos gatvėje vedžiodama šunį vidury šaligatvio, kuriuo kiekvieną dieną dešimtys vaikų ir moksleivių vaikšto į darželį ir mokyklą, radau numestą adatą – tai ar normalu, kad mes gyvename švirkštyne?“ – klausia skaitytoja.

Ji sako, jog nerimą kelia tai, kad tokios atliekos pavojingos, gali platinti ligas. Olga kelia klausimą, kodėl kiemsargiai tokių šiukšlių nerenka ir ar turi specialias priemones tvarkyti tokias atliekas.

„Mano pasiūlymas – duoti benamiams kibirėlius ir tegu renka ir priduoda už kažkokį minimalų mokestį“, – idėją kelia skaitytoja.

Besimėtantys švirkštai

Į užklausą apie tai, kaip tvarkomos pavojingos atliekos, Vilniaus miesto savivaldybės atstovas Gabrielius Grubinskas atsakė, jog už tai atsakingi teritorijas prižiūrinčių bendrovių darbuotojai.

„Visas šiukšles teritorijas prižiūrinčių bendrovių darbuotojai privalo surinkti tiek rūpinantis aplinkos švara, tiek tam, kad nekiltų pavojus gyventojams ar aplinkai. Įprastai nuo šaligatvių šiukšlės yra šluojamos, tačiau pavienių atliekų surinkimui gali būti naudojamos ir kitos priemonės, pavyzdžiui, šiukšlių rinkikliai“, – aiškina savivaldybės atstovas.

Jis priduria, kad apie pastebėtas nesurinktas šiukšles gyventojai kviečiami pranešti savivaldybei per tinklalapį „Tvarkau miestą“ arba kitu jiems patogiu būdu.

Ačiū, kad dalijatės savo naujienomis. Norite pranešti apie įvykį ar išsakyti savo nuomonę? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją