Simona pasakoja pirmadienį ieškojusi vietos pasistatyti automobilį miesto centre esančioje Lvivo ir aplinkinėse gatvėse. Šioje zonoje ji turi nusipirkusi ilgalaikį leidimą automobilio statymui.

„Iškart nustebau, kad buvo tuščia, nes ten dažnai reikia paieškoti vietų. Bandydama prisiparkuoti supratau, kodėl čia taip tuščia. Ten tiesiog neįmanoma užvažiuoti. Nors zona raudona ir kainuoja 1,5 Eur per valandą. Mano galva, ir turėtų būti sutvarkyta kaip mokama. Šio ryto atveju – gali parkuotis nebent jei turi kastuvą ir nusikasi, – pusiau juokais, pusiau rimtai pasakoja skaitytoja. – Man pavyko užvažiuoti taip, kad būtų pusė mašinos ant parkavimo, pusė ant kelio. Bet taip nenorėjau palikti, o slidinėti ir gaišti laiką bandydama užtaikyti irgi nenorėjau.“

Nevalytos stovėjimo vietos

Simona pasakoja, kad kitoje gatvėje, kurioje galima statytis šonu, tai padaryti irgi buvo neįmanoma dėl pliurzės kalno. Ji stebisi, kad pirmadienio ryte nesnigo, vadinasi, stovėjimo vietos nesutvarkytos jau iš seniau.

Moteris sako, kad tokia tvarka piktina – esą skirti baudas savivaldybė skuba, tačiau pasirūpinti savo administruojamomis automobilių stovėjimo vietomis, už kurias žmonės moka, ne.

Nevalytos stovėjimo vietos

Savivaldybė: prioritetai kitose vietose


„Delfi“ situaciją komentavęs Vilniaus miesto savivaldybės atstovas Gabrielius Grubinskas aiškina, kad automobilių stovėjimo vietų valymą nuo sniego lemia keli aspektai.

„Pirmiausia, jų užimtumas. Nukasti sniegą iš stovėjimo vietų nėra galimybės, kol jose stovi automobiliai, o daugelis miesto centrinėje dalyje esančių stovėjimo vietų, ypač Senamiestyje, būna užimtos didžiąją laiko dalį – tiek dieną, tiek naktį. Todėl sniegas iš automobilių stovėjimo vietų yra nukasamas, kai tam yra fizinės galimybės.

Antra, tiek snygio metu, tiek vos jam pasibaigus prioritetas yra teikiamas saugaus vilniečių ir miesto svečių judėjimo užtikrinimui. Prioritetine tvarka valomi laiptai, takai prie sankryžų ir pėsčiųjų perėjų, viešojo transporto stotelės, magistraliniai pėsčiųjų ir dviračių takai, vėliau – likę šaligatviai ir kiemai prie gyvenamųjų namų“, – dėsto jis.

G. Grubinskas pabrėžia, kad omenyje reikia turėti ir tai, kad kuo snygis ilgesnis ir intensyvesnis, tuo didesni sniego kiekiai, kuriuos reikia nuvalyti, taigi atitinkamai kiekvienos vietos valymas dėl objektyvių priežasčių trunka ilgiau.

„Suprantame ir matome gyventojų nusiskundimus, atsiprašome dėl patiriamų nepatogumų. Vilniaus savivaldybė nuolat ieško sprendimų procesams tobulinti, dedamos maksimalios pastangos, kad sniegas būtų valomas kiek įmanoma sparčiau“, – sako savivaldybės atstovas.

Ačiū, kad dalijatės savo naujienomis. Norite pranešti apie įvykį ar išsakyt savo nuomonę? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)