„Šalia pieno produktų šaldytuvuose sukrautos apipelijusios kondensuoto pieno skardinės. Pradžioj pamaniau, kad man pasirodė, bet pažiūrėjus iš arčiau paaiškėjo, kad tikrai jos apipelijusios. Ir tuose pačiuose šaldytuvuose stovi, kur sūriai, varškė ir panašiai“, – rašo Eglė.

Jos atsiųstose nuotraukose iš tiesų matomos šaldytuve sukrautos pelėsiais padengtos skardinės.

Pelėsis

„Delfi“ susisiekus su prekybos tinklo atstovais, jie dėkojo skaitytojai už pastabumą ir apgailestavo dėl susidariusios situacijos.

„Kondensuotas pienas yra ilgo galiojimo prekė, o jūsų nurodytoje parduotuvėje – ir mažesnio apyvartumo produktas. Kondensuotas pienas mūsų parduotuvėse yra laikomas šaldytuvuose, kuriuose daugiau drėgmės. Dėl šių priežasčių – drėgmės ir ilgesnio buvimo šaldytuve – kondensuoto pieno skardinė galėjo apipelyti“, – aiškina „Maxima“ Procesų ir kokybės valdymo departamento direktorė Ugnė Ulickienė.

Jos teigimu, gavus pranešimą apie supelijusias skardines, jos buvo nedelsiant pašalintos iš šaldytuvų.

„Maisto saugos ir kokybės užtikrinimas mums yra vienas svarbiausių veiklos prioritetų – vykdome kokybės kontrolę, kurios metu tikriname maisto produktų galiojimo terminus, laikymo sąlygas bei atsekamumą, tad nedelsiant reagavome ir ėmėmės veiksmų: informavome parduotuvę, pradėjome vidinį patikrinimą ir pašalinome šias prekes iš lentynų“, – aiškina U. Ulickienė.

Ji priduria kviečianti pirkėjus, pastebėjusius kokybinius pažeidimus, kreiptis į parduotuvę tiesiogiai, kad būtų galima operatyviai imtis atitinkamų veiksmų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)