Vitalijus pasakoja pirmadienį su mama susiruošęs prieš šventes sutvarkyti giminių kapus. Čia jų laukė nemalonus vaizdas.

„Prieš keletą savaičių, žinau, kad Lietuvoje, tame tarpe ir Vilniuje, buvo audra, stiprus vėjas, buvo nuversti medžiai ar nulaužtos jų šakos. Turbūt taip ir atsitiko Rokantiškių kapinėse. Už mūsų giminių kapų buvo nulaužtos medžių šakos. Priežiūrą vykdantys darbuotojai medžių šakas nupjovė ir sumetė ant trijų kapų antkapių. Toliau jų nesutvarkė, nepatraukė, o tiesiog sumetė ir paliko ant antkapių.

Šiandien būnant toje vietoje atėjo moteris, jos giminės ten buvo palaidoti. Ji buvo apstulbusi, tiesiog stovėjo ir žiūrėjo, negalėjo net ištarti žodžio. Ją prakalbinus ji pasakė, kad prieš šventes atvažiavo apžiūrėti kapų, nes per šventes nori atvežti savo 90 metų mamą. Ji pasakė, kad gerai, jog atvažiavo į kapus viena ir ankščiau, nes mama būtų neištvėrusi tokio vaizdo. Tačiau negali sutvarkyti kapų, nes didelės medžių šakos tiesiog yra sumestos ant kapų. Jų patraukti mes negalėjome, kadangi buvo sunkios ir didelės“, – savo istorija dalijasi skaitytojas.

Vaizdas Rokantiškių kapinėse

Anot jo, kreipusis į kapinių administraciją išgirsta, jog padėti niekuo negali, nes ir taip turi daug darbo. Vitalijų nustebino darbuotojų abejingumas ir tai, kodėl tiek laiko medžiai nepašalinami nuo kapų.

Vis dėlto panašu, kad problema išspręsta – Vilniaus savivaldybės teigimu, audros padariniai Rokantiškių kapinėse didžiąja dalimi buvo sutvarkyti per savaitę, o paskutinieji darbai atlikti būtent pirmadienį, tą pačią dieną, kai kapinėse lankėsi laišką parašęs skaitytojas.

„Atsiprašome, jei dėl nuvirtusių medžių gyventojai patyrė nepatogumų. Visuomet dedamos pastangos kiek įmanoma greičiau likviduoti audrų padarinius“, – rašoma savivaldybės komentare „Delfi“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją