„Klaipėdos istorinis paštas ne tik uždarytas, bet ir griūva. Rudenį buvo sumontuoti rėmai, turintys apsaugoti klaipėdiečius ir miesto svečius, jei kas atsitiktų. Pažiūrėkit,kaip atlaikė konstrukcijos ir silkinių gaudymui skirti tinklai! Gerai, kad krito iš vidinės pašto pusės. O jei būtų iš judrios, nuolat žmonių pilnos centrinės Liepų gatvės? Kraujo ir mirčių būtų neišvengta“, – rašo Aurimas.

Nuotraukose iš tiesų matoma pažeista prilaikančioji konstrukcija, išbyrėjusios plytos.

Istoriniu Klaipėdos paštu besirūpinančio Kultūros infrastruktūros centro komunikacijos specialistė Vaida Samuolytė „Delfi“ sakė, kad situacija yra žinoma ir siekiama kuo greičiau ją pašalinti.

„Klaipėdos istorinio pašto pastato būklė yra nepatenkinama, todėl jo teritorija aptverta, kad į ją nepatektų žmonės, taip pat pastatas apdengtas tam skirtu specialiu apsauginiu tinklu (įrengtos apsaugos techninės priemonės).

Istorinis Klaipėdos paštas

Prieš kelias dienas atitrūko ir į vidinį kiemą nukrito Klaipėdos pašto pastato bokšto vakarų pusės karnizas. Krisdamas karnizo mūro gabalas sulaužė gaudyklės tinklo laikančią konstrukciją ir apsauginę tvorelę. Bokšto viršuje po apsauginiu tinklu karnizo šonuose matosi atitrūkę karnizo likučiai, kuriuos greičiausiai reikės pašalinti. Tuo pačiu bus sutvarkytas apsauginis tinklas, pažeista bokšto vieta bus papildomai uždengta nuo kritulių. Taip pat bus dar kartą įvertinta bokšto būklė iš daug geriau atrodančios šiaurinės pusės (t.y. nuo Liepų gatvės)“, – dėsto specialistė.

Pasak jos, bokšto karnizo griūties pagrindinė priežastis – stipriai erozijos pažeistas bokšto karnizo plytų mūras. Vis dėlto, kaip ir pastebėjo skaitytojas, V. Samuolytė priduria, kad praeiviams pavojus nebuvo kilęs, nes incidentas įvyko vidiniame kieme, o pastato teritorija papildomai užtverta apsaugine tvora.

Pašnekovė priduria, kad šiuo metu yra rengiamos sąlygos viešajam pirkimui, kurio tikslas – įsigyti Klaipėdos pašto tvarkybos ir statybos darbų projekto parengimo paslaugas. Parengus projektus, bus skelbiamas kitas konkursas tvarkybos ir statybos darbų rangovui atrinkti.

Norite pranešti naujieną ar išsakyti savo nuomonę? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją