„Mūsų rajone veikia vaikų gauja, kurią sudaro 12–14 metų berniukai ir mergaitės. Ši gauja nuolat terorizuoja mūsų bendruomenę. Puola ir žaloja senyvo amžiaus žmones ir vaikus, atima iš jų asmeninius daiktus. Puola pravažiuojančius automobilius, mėtydami į juos ledu pavirtusį sniegą. Buvo atvejų, kai išprovokuodavo barnį ir bandė išdaužti mašinos langus“, – rašoma Karoliniškių gyventojų vardu atsiųstame laiške.

Kaip teigiama, tokia situacija tęsiasi jau ne pirmą mėnesį. Gyventojai esą ne kartą kreipėsi į policiją, tačiau vaikų sutramdyti nepavyksta dėl per mažo jų amžiaus.

„Ši gauja kelia realią grėsmę mūsų saugumui ir ramybei. Mes bijome eiti į gatvę, leisti savo vaikus žaisti lauke ar palikti savo automobilius gatvėje. Mes taip pat nerimaujame, kad ši gauja gali būti susijusi ir su kitomis nusikalstamomis veikomis“, – rašoma laiške.

Policijai situacija žinoma


„Delfi“ kreipėsi į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą su klausimu, ar Karoliniškių situacija žinoma ir kaip policija sprendžia tokius atvejus, kai nusikaltimus daro vaikai.

Komunikacijos poskyrio vyresnysis specialistas Tomas Bražėnas patvirtino, kad situacija yra žinoma.

„Susisiekėme su jūsų minėtą rajoną aptarnaujančio policijos komisariato pareigūnais, kurie mums patvirtino, jog turi informacijos iš gyventojų, apie įtartinai besielgiantį jaunimą (vaikus), kurie galimai pažeidinėja viešąją tvarką, vykdo kitas priešingas teisei veikas“, – sako jis.

Pašnekovas išvardijo ir keletą atvejų, kai buvo gauti pranešimai būtent Karoliniškėse.

„Šių metų gruodžio 5 dieną, apie 20.50 val., pareigūnai gavo pranešimą, kad Laisvės pr., šalia daugiabučio namo, į pranešėjos automobilį keletas vaikų (11-12 metų amžiaus) mėtė sušalusio ledo gabalus, grasino pranešėjai sudaužyti automobilio langus, elgėsi iššaukiančiai. Pranešėja bei jos turtas nenukentėjo, ji tik perdavė informaciją pareigūnams.

Tą pačią dieną, apie 20.57 val., vienos Pilaitės pr. esančios parduotuvės darbuotoja pranešė, jog parduotuvėje nepagarbiai su aplinkiniais elgiasi, spjaudosi, mėto į langus sniegą keletas nepilnamečių vaikų. Atvykę į vietą pareigūnai rado tris jaunuolius (2009 m., 2011 m., 2012 m. gimimo). Parduotuvės darbuotojai pretenzijų neturėjo, pareigūnai pravedė su jaunimu prevencinius pokalbius ir vaikus perdavė tėvams ar jų teisėtiems atstovams.

Dar viena informacija pareigūnams buvo perduota gruodžio 8 dieną, apie 00.29 val. Pranešėjas pareigūnus informavo, kad A.P. Kavoliuko g. pastebėjo, kaip vaikų grupelė (12-13 metų amžiaus) galimai iš kolonėlės CircleK pavogė prekių ir pabėgo.“

Kaip teigia T. Bražėnas, šią informaciją pareigūnai analizuoja, apibendrina, patikslina įvykių aplinkybes ir sprendžia klausimą dėl administracinių teisenų pradėjimo.

Ačiū, kad dalijatės savo naujienomis. Norite pranešti apie įvykį, išsakyti nuomonę? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)