Į „Delfi“ kreipėsi skaitytojas Jonas, pasakodamas apie situaciją sostinės Žvėryne. Jo atsiųstose nuotraukose matomas šaligatvis, padengtas sunkiai išbrendama pliurze.

Jonas sako suprantantis, kad tarnybos nebūtinai spėja viską nuvalyti, o ir tiesiog nubrauktas sniegas, anot jo, visai patogus vaikščioti. Tačiau jam klausimų sukėlė ant nenuvalyto tako beriama druska.

Sniegas

„Suprantama, kad nekastas tiesiog sniegas, visko nespėsi, bet kam barstyti tą druską, jei nenukasi. Nes rezultatas gaunasi kaip nuotraukose – pliurzinės košės masė, per kurią reikia bristi. Idėja tokia – gal galima, jei jau nevalai, tai bent nedaryt tos nesąmonės su druska?“ – rašo skaitytojas.

Sniegas

„Delfi“ kreipėsi į „Ekonovus“, kurie yra atsakingi už sniego tvarkymą minėtoje teritorijoje. Įmonės komunikacijos vadovė Vilma Balčiauskaitė, padėkojusi skaitytojui, kad rūpinasi pėsčiųjų patogumu, aiškino, kad tokia pliurzė susidaro dėl sniego valymo ypatumų, tačiau ji turėtų būti greitai sutvarkyta.

„ Ši žiema išties nepagailėjo sniego, keliančio iššūkių pėstiesiems. Nuolat stebime orų prognozes, kad dar prieš gausią sniego porciją atliktume paruošiamuosius darbus, prevencinius barstymus. Jau iškritus storam sniego sluoksniui pirmiausiai atliekami valymo darbai ir pašalinamas viršutinis sniego sluoksnis, takai ir takeliai dar kartą barstomi, siekiant palengvinti apatinio sniego ar ledo sluoksnio, kuris susidaro dėl žemės įšalo, pašalinimą. Aptirpus šiam sluoksniui, teritorijos valomos dar kartą.

Natūralu, kad tirpstant įšalusiam sniegui pėstiesiems tai gali sukelti nepatogumų, tačiau tai laikina, nes įprastai netrukus toks sniegas yra pašalinamas valant“, – tikina V. Balčiauskaitė.

Ačiū, kad dalijatės savo aktualijomis! Norite pranešti naujieną ar išsakyti nuomonę? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją