„Apsipirkdama „Norfoje“ buvau nustebinta. Pirkdama saują saldainių susidėjau juos į maišelį nuo bandelių, kad nereikėtų imti plastikinio. Savitarnos darbuotoja griežtai paaiškino – maišelis taip pat kainuoja,nes įdėtas ne duonos gaminys, nėra čia ko bandyti taip taupyti.

Kitose parduotuvėse niekas nereikalavo susimokėti už popierinį maišelį, nors ir panaudotą ne bandelėms. Įdomu, kodėl ponas Dundulis apmokestino visus maišelius? Nejau net saują saldainių dėti į didelius daugkartinius maišus, kur telpa net keli kilogramai bulvių? Kodėl nepasiūlo alternatyvos, o iškart apmokestino? Kaip bebūtų, nuo šiol „Norfoje“ ant svarstyklių pabersiu saują saldainių be maišelio“, – pasipiktinimo neslepia skaitytoja.

„Norfos“ atstovas žiniasklaidai Darius Ryliškis visai nenustebo išgirdęs šią istoriją. Jo teigimu, kai kurios parduotuvės gali pradėti taikyti tokią tvarką apmokestinti popierinius maišelius, jei matoma, kad pirkėjai ima piktnaudžiauti ir naudoti juos ne pagal paskirtį.

„Jeigu žmogus į popierinį maišelį deda morkas, jis gali būti apmokestintas parduotuvės vadovo sprendimu, kad žmonės nepiktnaudžiautų. Tie maišeliai skirti bandelėms, o ne bulvėms susidėti“, – aiškina jis.

D. Ryliškis pabrėžia, kad ne visose parduotuvėse fiksuojamas toks piktnaudžiavimas, todėl ne visose tinklo parduotuvėse gali būti paprašyta susimokėti už popierinį maišelį.

Tiems, kurie vis dėlto nenori mokėti 1 ct už maišelį, pašnekovas siūlo apsipirkti ateiti su savo maišeliais.

Apie tai, kad pirkėjai įsigudrina naudoti maišelius ne pagal paskirtį rašėme ir anksčiau. Plačiau apie tai skaityti galite čia.

Ačiū, kad dalijatės savo istorijomis. Norite pranešti naujieną, išsakyti nuomonę? Kviečiame kreiptis el. paštu pilieciai@delfi.lt


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)