Vilniuje, Viršuliškių mikrorajone, užfiksuotame vaizdo įraše matoma, kaip vienas atliekas tvarkančios įmonės „Ekoservice“ darbuotojas, atvykęs išvežti šiukšlių randa ant konteinerio padėtą batų porą. Vieną batą jis uždeda ant šalia stovinčio automobilio kablio, o kitą šiurkščiai numeta ant stogo.

„Nežinau, ar darbuotojai čia gražiai pasielgė“, – svarsto įrašą atsiuntęs skaitytojas.

Vis dėlto atkreiptinas dėmesys, kad automobilis pastatytas visiškai prie konteinerių, kas galimai trukdė privažiuoti šiukšliavežiui.

Ecoservice“ Technikos ir logistikos vadovas Andrius Keblys „Delfi“ teigė apgailestaujantis dėl netinkamo darbuotojų elgesio, su jais aptartos įvykio aplinkybės.

„Taip pat atsiprašome transporto priemonės savininkės dėl patirtų nepatogumų. Dėkojame įrašą atsiuntusiems gyventojams – nedelsdami su darbuotojais aptarėme aplinkybes, priminėme, kokiais principais ir vertybėmis vadovaujamės dirbdami“, – rašoma raštu pateiktame atsakyme.

Vis dėlto A. Keblys atkreipia dėmesį, jog automobilių savininkams svarbu palikti pakankamai vietos prie konteinerių.

„Nors šis elgesys nėra jokiais būdais pateisinamas, kartu norėtume atkreipti vairuotojų dėmesį, kad labai svarbu statant automobilius palikti pakankamai vietos, kad šiukšliavežė galėtų privažiuoti, manevruoti ir aptarnauti konteinerius. Tai aktualu visais metų laikais, tačiau žiemą – ypatingai, kadangi privažiavimą apsunkina sniegas“, – aiškina jis.

Atsakyme taip pat primenama, jog tinkama dėvėti avalynė poromis turėtų būti paliekama tekstilės konteineriuose, o ne ant kitų konteinerių ar šalia jų. Avalynę galima palikti ir regioniniuose atliekų tvarkymo centruose.

Ačiū, kad dalijatės savo aktualijomis. Užfiksavote ką nors neįprasto, norite pranešti naujieną ar pasidalinti nuomone? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)