„Mėgstu kartais pažaisti mobiliesiems telefonams skirtus žaidimus. Iki šiol labai žavėjausi lietuvių kompanija „Nordcurrent“ – kai kurie jų žaidimai išgarsėjo visame pasaulyje ir net pasaulinio garso įžymybės yra užfiksuotos žaidžiant garsųjį „Cooking Fever“. Su pasididžiavimu žiūrėjau į šią kompaniją ir džiaugiausi, kad Lietuvoje turime tokių talentingų žmonių“, – sako Aušra.

Vis dėlto ji buvo nemaloniai nustebinta, kai parsisiuntė naują žaidimą „Cooking Fever Duels“, kuriame galima žaisti prieš atsitiktinai parinktus žmones iš viso pasaulio.

„Buvau labai nusivylusi ir sumišusi, kai pamačiau, kad mane sujungia žaisti su žmogumi iš Rusijos. Kiek žinau, „Nordcurrent“ turi savo biurą Ukrainoje. Kodėl jie suteikia prieigą žaisti agresorės gyventojams? Ar žaidimų industrijai pasitraukimas iš Rusijos rinkos negalioja?“ – klausia skaitytoja.

Žaidimas

Įmonės atstovas: „Nordcurrent “ pozicija dėl Rusijos agresijos Ukrainoje yra labai aiški


„Nordcurrent“ rinkodaros vadovas Simonas Stūrys, paklaustas, kodėl jų žaidimas prieinamas Rusijos gyventojams, pabrėžė – kompanija nuolat ieško sprendimų užkirsti visus kelius jų žaidimų naudojimui Rusijoje ir Baltarusijoje.

„Mūsų žaidimai, tame tarpe ir „Cooking Fever Duels“, nėra prieinami oficialiose mobiliųjų žaidimų parduotuvėse Rusijoje ir Baltarusijoje (Apple App Store ar Google Play). Tačiau interneto vartotojai šioje šalyje randa būdų apeiti tokius blokavimus, pavyzdžiui, naudojant VPN programėles. Tokius techninius iššūkius spręsti yra gerokai sunkiau, kartais neįmanoma“, – tikina pašnekovas.

Jo teigimu, šiuo metu kompanija neturi įrankio blokuoti žaidimą jau parsisiuntusius žaidėjus, taigi ir tuos, kurie parsisiunčia naudojantis VPN programėlėmis.

„Cooking Fever Duels yra gana naujas žaidimas – išleistas praėjusių metų gruodžio mėnesį. Šiuo metu kuriame sprendimą, kaip patobulinti prieigos blokavimą.

„Nordcurrent “ pozicija dėl Rusijos agresijos Ukrainoje yra labai aiški. Tęsiame veiklą Ukrainoje, nuolat remiame Ukrainos kovą tiek skirdami paramai įmonės lėšas, tiek skatindami darbuotojų iniciatyvas“, – pabrėžia S. Stūrys.

Ačiū, kad dalijatės savo naujienomis. Norite pranešti apie įvykį, išsakyti nuomonę? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją