„Nelikau abejinga pamačius neišskridusį gandrą. Kadangi pati gyvenu bute ir sąlygų priglausti gandro neturiu, paieškojus informacijos internete. Jūsų portale radau 2021 m. straipsnį, kad „Nuaras“ turi naujas, gražias, šiltas patalpas gandrams peržiemoti.

Paskambinus į Klaipėdos „Nuarą“ nurodytu telefonu, atsiliepusi mergina pasakė, kad jokių gandrų jie nepriima ir nesiruošia priimti. Pasiūlė palikti gandrą lauke. Paskambinus į Kauno gyvūnų globos asociaciją atsakymas tas pats – kad meskit lauk, mes nepriimam, nepriimsim, o visiems gandrams, kuriuos buvome priėmę, pritaikėme eutanaziją.

Klausimas, tai kas dabar šildosi naujose gražiose patalpose ir nuo kada šitaip elgiamasi su mūsų nacionaliniu paukščiu?“ – susirūpinimą dėsto Simona.

„Delfi“ kreipėsi į minėtas organizacijas, tačiau komentarų nesulaukė.

Ačiū, kad dalinatės savo aktualijomis. Turite naujieną, norite pasidalinti savo nuomone? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)