„Pastaruoju metu galima pastebėti itin suprastėjusią Vilniaus viešojo transporto kokybę. Taip jau nutiko, kad dirbu kiek nuo miesto nutolusiame Gurių mikrorajone, su kuriuo susisiekimas tikrai nėra pats patogiausias. Deja nuo žiemos pradžios jis tapo dar labiau apsunkintas. Jau nuo gruodžio pradžios būdavo galima pastebėti vis neatvykstančius autobusus.

Per pastarąsias dvi dienas į darbą nepavyko nuvykti be pavėžėjų pagalbos net 2 kartus. Vakar ryte Bazilijonų st nepasirodė du 31 maršruto autobusai. O šiandien darbo nepavyko pasiekti su jau seniau minėtu 122“, – pasipiktinimo neslepia Viktorija.

Ji tikina, kad į darbą vykti naudojantis pavėžėjų paslaugomis kainuoja daug, o prisidėti prie taršos mažinimo persėdant į viešąjį transportą yra sudėtinga, kai to transporto, pasak jos, nėra.

Su panašia situacija susidūrę tikina ir Salininkų mikrorajone gyvenantys žmonės. Jie tikina, kad susisiekiamas su miesto centru ir šiaip nėra patogus, o jei koks autobusas nepasirodo, kelionė į darbą nuo pusvalandžio prailgėja iki pusantros valandos.

„Kur dingsta Vilniaus autobusai?“ – klausia skaitytojai.

Kaltina oro sąlygas


VVT atsiųstame atsakyme pabrėžiama, kad įmonė aptarnauja minėtus 31 ir 33 autobusus, o 122 autobusą aptarnauja kita įmonė.
Dėl VVT aptarnaujamų nepasirodančių autobusų, raštu atsiųstame atsakyme sakoma, jog situacija žinoma – greičiausiai tai lėmė nepalankios oro sąlygos ir jų sukeliami transporto priemonių gedimai.
„Tikėtina, kad keleivės minėti autobusų vėlavimai įvyko dėl oro sąlygų. Itin šaltas oras turi didelę įtaką sklandžiam ir komfortiškam viešojo transporto eismui, todėl sausio 8–9 dienomis fiksavome daugiau nei įprastai transporto priemonių gedimų. Tokiais atvejais dirba avarinės tarnybos, kurios šalina gedimus kelyje, kad viešojo transporto eismas vyktų kaip įmanoma sklandžiau“, – aiškinama VVT.
Ačiū, kad dalijatės savo aktualijomis! Norite pranešti naujieną ar išsakyti savo mintis? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją