„Trečiadienį nufrezavo visą asfaltą. Ketvirtadienį atvažiavo asfalto klojimo mašina. Klausimas savivaldybei. Kaip tokie darbai gali būti atliekami žiemą, kai visur sniegas, šlapia? Kiek laikys tokiu metu paklotas asfaltas? Kodėl reikėjo imtis tokių darbų žiemos laikotarpiu? Esantis kelias buvo normalios būklės“, – rašo Rasa.

Jai kyla klausimas, ar tai nėra bandymas įsisavinti pinigus baigiantis metams.

Vilniaus miesto savivaldybės atstovas Gabrielius Grubinskas „Delfi“ komentuoja, kad miesto gatvių remonto darbai yra planuojami remiantis ne tik akivaizdžiais trūkumais (pavyzdžiui, dėl duobėtumo), bet ir gatvės dangos būklės indeksu.

Kelio darbai

„Jis nustatomas vykdant gatvių dangų skenavimą – speciali technika fiksuoja ir vertina pažaidų dydį, kiekį, įtrūkimų skaičių, provėžų gylį ir kitus rodiklius, pagal kuriuos nustatomas indeksas. Visorių gatvės atkarpa nuo M. Indriliūno g. iki Ventos g. pateko į tokių gatvių, kur reikalingas remontas, sąrašą“, – dėsto jis.

Savivaldybės atstovo teigimu, gatvių remonto darbai gali vykti, kol žemė nėra įšalusi. Esant neigiamai oro temperatūrai, į asfalto mišinį esą dedamas specialus priedas, kuris sumažina asfalto atšalimo temperatūrą ir leidžia tinkamai atlikti darbus.

„Po asfaltavimo darbų, kiekvienoje gatvėje naują dangą patikrina specialistai. Jei nustatomi trūkumai ar neatitikimai reikalavimams, rangovai savo lėšomis privalo juos ištaisyti“, – rašoma raštu atsiųstame atsakyme.

Ačiū, kad dalijatės savo naujienomis! Norite pranešti apie įvykį, užfiksavote kažką neįprasto ar norite išsakyti savo nuomonę? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją