Į „Delfi“ kreipėsi K. Bizausko gatvės gyventojas Gvidas, tikindamas, jog ši vieta palikta likimo valiai.

„Apie šią gatvę sklando legendos ir gyventojai yra sukūrę net ironizuojančių foto, kurios yra siunčiamos savivaldybės atstovams, kad atkreiptų dėmesį. Bet, deja, nulis reakcijų – tai per šlapia, tai per šalta. Parašai laišką, kai lauke +10 ir yra tinkamos sąlygos atlikti remonto darbus greideriavimo/žvyravimo, savivaldybės atstovai sureaguoja ir atrašo laišką po 2 savaičių, kai oras jau yra atvėsęs iki -2 ir rašo, kad, deja, dėl įšalo nieko daryti negalima“, – dėsto skaitytojas.

Jo teigimu, žmonės pyksta, laužo mašinas, o paskambinus į seniūnija yra siūlymai apvažiuoti per kitas gatves.

„Žmonės i į policiją kreipiasi, gatvę fiksuoja kaip pavojingą kelio ruožą“, – rašo Gvidas.

Jis praneša, kad praėjusį savaitgalį kaimynai net buvo surengę pasivaikščiojimą šia duobėta gatve, tikėdamiesi suburti bendruomenę, kuriai aktuali ta pati problema, susitikti, pabendrauti ir rasti bendrų sprendimų, kaip spręsti šią problemą. Be to, tikėtasi taip atkreipti ir savivaldybės dėmesį. Vilniečio teigimu, vienu metu į pasivaikščiojimą susirinko apie 50 žmonių.

Savivaldybė: gatvė turi aukštą asfaltavimo prioritetą

Vilniaus miesto savivaldybės atstovas Gabrielius Grubinskas „Delfi“ teigė, kad apie K. Bizausko gatvės problemą žinoma ir ją planuojama asfaltuoti.

„Praėjusių metų pabaigoje buvo vykdomi gatvių su žvyro danga eismo intensyvumo matavimai. Remiantis šių matavimų rezultatais sudaromas gatvių su žvyro danga asfaltavimo prioritetų sąrašas – t. y. pagal turimus pajėgumus ir finansines galimybes eilės tvarka išasfaltuojamos tos gatvės, kur eismas, lyginant su kitomis žvyro dangos gatvėmis, yra intensyvesnis.

Remiantis praėjusių metų matavimų rezultatais, K. Bizausko gatvė šiemet turi aukštesnį asfaltavimo prioritetą nei kitos žvyro dangos gatvės. Kadangi šios gatvės darbų techninis projektas jau buvo parengtas anksčiau, planuojama, kad gatvė šį sezoną bus išasfaltuota“, – džiugiomis naujienomis gatvės gyventojams dalijasi savivaldybės atstovas.

Jis patikina, kad leidus geroms oro sąlygoms, šiuo metu gatvė jau yra išlyginta greideriu.

Ačiū, kad pranešate savo naujienas. Užfiksavote įvykį ar norite išsakyti savo nuomonę? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)