„Žmonės turi galimybę savo pilietinį požiūrį išreikšti įvairiais būdais. Pavyzdžiui, boikotuoti tam tikrų įmonių produkciją, jei įmonės veikla nesutampa su asmens vertybėmis. Tokį kelią pasirinkau aš: neperku „Grigeo“ produkcijos dėl to, ką jie tiek metų darė Lietuvos gamtai.

Neperku ir „Viči“ produkcijos, neinu į „Sugamour“ ar kitas „Amber“ grupės kavines (po straipsnio išleidimo su „Delfi“ susisiekė įmonės atstovai pabrėždami, kad dabartinis generalinis „Amber Food Grupės“ direktorius Gediminas Balnis nuo 2022 metų gegužės mėnesio yra vienintelis šios restoranų grupės akcininkas, o įmonė neturi ir neturėjo jokių sąsajų su Rusijos agresija Ukrainoje, o nuo minėtos datos ir jokio santykio su Vičiūnų grupe, – red. past.), stengiuosi nepirkti „Nestle“ produkcijos, nors šis variantas sunkesnis – „Nestle“ savo nagus turi visur. Šios įmonės man netinkamos dėl jų tęsiamos veiklos Rusijoje“, – laiške „Delfi“ rašo Inga.

Anot jos, procesas atrodo kaip ir aiškus: parduotuvėje tyrinėji etiketę ir ieškai, kas yra gamintojas. Tačiau ji prisiminė kelerių metų senumo įvykius su „Grigeo“, kuomet paaiškėjo, jog įmonės tualetinis popierius buvo parduodamas „Maxima“ parduotuvėje po prekės ženklu „Favorit“.

„Jei nežinai, tai ir perki, nes niekur nėra „Grigeo“ pavadinimo. Bet žurnalistai paviešino šią situaciją. Dabar bijau, kad tas pats vyksta su „Vičiūnų“ produkcija. Pavyzdžiui, „Maxima“ po savo ženklu „Well done“ turi silkių. Parašyta, kad pagaminta Lietuvoje.

Bet man svarbu žinoti, kas yra tiekėjas. Neužtenka žinoti, kad produkcija pagaminta Lietuvoje, noriu žinoti, kokia įmonė tą produkciją pagamino. Noriu turėti galimybę žinoti, ar tos įmonės vertybės sutampa su mano, noriu žinoti, kad mano pinigai nekeliauja į kišenes verslininkų, kurie susitepę ukrainiečių krauju“, – savo požiūrį dėsto Inga, tikėdamasi išsiaiškinti, iš kur vis dėlto atkeliauja minėtos silkės.

„Delfi“ kreipėsi į prekybos tinklą „Maxima“, siekiant išsiaiškinti, kokie gamintojai iš tiesų slepiasi už prekybos tinklui priklausančio privataus prekės ženklo „Well done“. Paaiškėjo, kad vienas iš jo tiekėjų – būtent minėtieji „Vičiūnai“. Tačiau, kaip tikina prekybos tinklo Pirkimų departamento vadovas Marius Tilmantas, šios produkcijos jų parduotuvių lentynose nebebus.

„Dalį „Well done“ asortimento sudaro Lietuvos gamintojų produkcija. Laikinai prekyboje dar galima rasti „Well done“ linijos prekių likučių, kurios pagamintos ir „Vičiūnų“ įmonių grupės gamykloje Lietuvoje. Tačiau nuo lapkričio 1 dienos šios produkcijos „Vičiūnų“ įmonių grupė nebegamina“, – aiškina jis.

M. Tilmantas priduria, kad produkciją, pagamintą „Vičiūnų“ gamykloje, galima atpažinti pagal gamintojo kodą LT 68-07 EB.

„Delfi“ primena, kad prieš trejus metus Lietuvoje buvo kilusi pasipiktinimo banga, kai paaiškėjo, jog daugelio gyventojų tuo metu boikotuota įmonė „Grigeo“ savo produkciją toliau pardavinėjo tiekdama ją privatiems prekybos centrų prekių ženklams – „Iki“ priklausančiam „Clever“, „Maximai“ priklausančiam „Favorit“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)