Lietuva, Latvija ir Estija tąkart įrodė, kad žmonių vienybė gali atrodyti stipresnė nei fizinė jėga. Ir jūs tuomet stovėjote įsikibę į ranką artimajam, bičiuliui ar nepažįstamam žmogui?

Pasidalinkite nuotraukomis su DELFI Piliečiu. Siųskite nuotraukas el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Baltijos kelias“.

Įspūdžiais jau pasidalino p. Ramutė Čepliauskienė:

„Tolima 1989-ųjų metų vasara. Atrodo, visa Lietuva važiuoja į Rytus – mašina paskui mašiną, ir jokių eismo įvykių! Ir mes - 11 kauniečių - kartu patraukėme kelio „Vilnius – Panevėžys“ link. Mūsų susibūrimo vieta – 108 kilometras. Oras buvo palankus, švietė saulė, visi žmonės pakylėti, gerai nusiteikę.

Artėjant 19 valandai visi sustojome į grandinę, susiėmėme rankomis, iškėlėm jas ir vis žvilgčiojome į mėlyną dangų, laukdami lėktuvo, kuris pabers gėles žuvusiems ir tremtiniams atminti. Nepakartojamos akimirkos!”, - rašė ji.

Nuotraukoje - iš dešinės į kairę: Aldona Žymontaitė (1928) – 1941 m. tremtinė, mokytoja; Šviesė Čepliauskaitė (1969) – pianistė (tuomet studentė); Aušra Minalgaitė (1975 – 2011) – informatikė (tuomet moksleivė); Jūratė Minalgienė (1937) – inžinierė, UAB „Hibridas“ direktorė; Ramutė Čepliauskienė (1938) – gydytoja-odontologė; Nijolė Pavalkienė (1935) – inžinierė; Stasė Sideravičienė (1920-2004) – mokytoja; Lidija Mickūnienė (1938) – Kauno Politechnikumo dėstytoja; Rūta Mickūnaitė – Mickienė (1969) – grafikė-dizainerė (tuomet studentė); Stasys Mickūnas (1937) – KPI Radiotechnikos fakulteto dekanas; Fotografavo dr. Vytautas Čepliauskas (1933-2011) – tremtinys, rašytojas, chorvedys, Kauno J. Naujalio meno mokyklos mokytojas.

Nuotrauka pasidlaino ir Ieva Jasiūnaitė:
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)