Pagaliau „atsirevanšavom“ už prieš dvejus metus įvykusį pralaimėjimą Lietuvoje, kuris užkirto kelią mūsų komandai iškovoti medalius. Todėl ši pergalė dar saldesnė!!! Bet apie viską nuo pradžių...

Slovėnija nesiliauja stebinti

Na ką... Lietuviškas socialinis vakaras po rungtynių su Serbija užtruko iki paryčių, tai kažko ypatingo vakar nenuveikėm. Daug kas šį rytą praleido kambariuose, tiesiog žiūrėdami kitų komandų varžybas. Kai kas apžiūrėjo miestelį, kiti tiesiog kaupėsi ateinančioms varžyboms prie ežeriuko.

O ši šalis ir toliau nesiliauja stebinti. Keliai šioje šalyje net labai geri, matyti, kad daug padirbėta pastaraisiais metais, įsisavinant Europos Sąjungos lėšas. Vairavimo kultūra – visiškai ne pietietiška: paslaugi, kultūringa, užleidžiant ir rodant posūkius, gatvėse negirdėti jokių garsinių signalų, žodžiu, situacija tikrai šauni. Gerbiami Lietuvos vairuotojai, turime išties gerą pavyzdį, kaip reikėtų elgtis keliuose!

Šioje šalyje visi džiaugiamės maistu. Labai gardžiai ruošiama mėsa, naudojami saviti, bet neaštrūs prieskoniai. Net jų vietinis padažas, iš išvaizdos panašus į adžiką – nė kiek neaštrus ir tikrai skanus.

Vakar pietums valgėme trintą špinatų sriubą, kuri labai priminė tokią pačia sriubą, pagamintą Lietuvoje – taigi matome ir akivaizdžių kulinarinių panašumų.

Akivaizdus kulinarinis trūkumas – prie mėsos patiekalų čia netiekiamos arba beveik netiekiamos šviežios daržovės, nors jų ir apstu prekybos centruose. Tiekiamo maisto porcijos be galo didelės, todėl imame vieną patiekalą dviem žmonėms. O kainos dažnai primena lietuviškas, kartais net ir žemesnės.

Drąsiai galiu teigti, kad ir informacinės technologijos Slovėnijoje aukštame lygyje. Pavyzdžiui, net ir menkiausias vietinis degalinių tinkliukas turi savo internetinius puslapius su labai išsamia informacija. Arba mobilus ryšys. Jis stabilus visur, nepriklausomai nuo to, ar tai miestelis, ar autostrada. Kalbant apie interneto ryšį, nepajautėme didelio skirtumo, nors Lietuvoje ir esame išlepinti jo spartos. Išmėginome išankstinio apmokėjimo internetinio ryšio kortelę, nors prisijungti pavyko toli gražu ne iš karto, tačiau šios eilutės jau siunčiamos vietiniu interneto ryšiu.

Kol kas nepavyko aptikti degalinės, kuri veiktų visą parą ir būtų galima prisipūsti į padangą oro, galbūt dėl to, kad šioje šalies dalyje nėra didelių automobilių srautų. Visos matytos degalinės čia dirba vėliausiai iki devynių vakaro.

Sirgalių armijos - milžiniškos

Šįkart mašiną teko palikti dar toliau – iki arenos teko eiti mažiausiai du kilometrus. Pakeliui sutikome keistą eiseną... Tiek riaušių malšinimo pajėgų dar neteko matyti. Manau, 100 - 200 visiškai pasiruošusių pareigūnų, 20 – 25 šarvuotų policijos automobilių lydėjo serbų sirgalius, išeinančius iš arenos bei traukiančius skanduotes. Pagal tai, ką matėme trečiadienį arenoje, galime spręsti, kad serbų sirgalių čia kokie 3000, o tai tikrai daug... Panašiai atrodo ir makedonų sirgalių armija, gal net skaitlingesnė.

Lietuvos krepšinio aistruolių būgnas
Praėjus kelioms minutėms nuo žaidimo pradžios, vakarykščio nuovargio sirgalių tarpe neliko nė ženklo. Pagal tai, kas darėsi aikštelėje, iš karto supratome, kad laukia nelengvos rungtynės. Buvome be galo laimingi, kad komandos žaidėjams daugiau ar mažiau pavyko susitvarkyti su jauduliu, rungtynėse su serbais jau pakišusiu koją bei trenerio keltomis užduotimis. Tikiu, kad jau netoli ta diena, kai išvysime tokį žaidimą, kokį visi trokštame matyti.

Čempionate „pataupyta“

Stengiuosi niekad nekomentuoti teisėjų darbo, bet šį kartą nesusilaikysiu. Komentaras skirtas ne tiek šių varžybų teisėjavimui, kiek apskritai šiam čempionatui. Susidaro toks įspūdis, ką verslo kalba pavadinčiau „pataupyta“. Akivaizdžiai yra techninio broko, jau nekalbant apie tikrai daug ginčytinų, net kontraversiškų sprendimų. Patikėkite, stovint pirmoje eilėje tai bado akis labiau, nei žiūrint per televizorių...

Vakar (ketvirtadienį - DELFI) visa arena skandavo „f.....ck you, referee“ – taip žiūrovai įvertino teisėjų darbą net keletą kartų. Panašiai sirgaliai vertino ir paskutinės techninės pražangos makedonų „centrui“ Antičiui skyrimą, kuri labiau priminė moralinės duoklės atidavimą, nei adekvatų bei paskutinių sekundžių vertą sprendimą.

Pergalė yra pergalė, šįkart išvargta. Verta pripažinti, kad tai nebuvo gražios rungtynės – vyravo labiau gynybinis krepšinis, o užpulti nė vienai komandai nesisekė. Ką byloja ir nedidelis rezultatas.
Ryt mums teks žaisti ne trečiąsias, o antrąsias dienos varžybas.

Pasistengsime važiuoti į Jesenices anksčiau, ten papietausime ir apžiūrėsime miestelį įdėmiau. Rungtynės prasidės 17.45 vietos laiku (18.45 val. Lietuvos laiku - DELFI). Po jų galbūt liksime Jesenicėse pavakaroti su sirgaliais fanų zonoje.

Tiesa, šiandien (penktadienį - DELFI) žaisime su broliais latviais. Linkime braliukams gražios ir kovingos krepšinio šventės!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)