Šilutiškių entuziastų sumanymas daryti sniego žuvis (žuvis yra oficialus Šilutės krašto ženklas) – tai jų dovana savo miestui, kuris šiemet švenčia 500 metų sukaktį.

Šeštadienio popietę ant miestą nuo Šyšos upės potvynio saugančio pylimo kastuvais darbavosi Šilutės gražinimo draugijos pirmininkas, žurnalistas Orestas Lidžius su žmona pedagoge Virginija, architektas Egidijus Vidrinskas, Šilutės muziejaus direktorė Roza Šikšnienė ir šios įstaigos istorikas Darius Barasa.

Kartu su jais sniego žuvis dirbo Šilutės rajono vaikų meno mokyklos dailės mokytojas Andrius Sirtautas ir Rusnėje įsikūrusio Salos etnokultūros centro direktorė Birutė Servienė. Pagundai padovanoti miestui žuvį neatsispyrė ir čia pat gyvenantys berniukai Kornelijus su Jonu, – jie iškasė žuvies siluetą ant apsnigtos vejos.

Prieš savaitę Šilutės gražinimo draugijos nariai su bendraminčiais prie H. Šojaus dvaro nulipdė dvi įspūdingo dydžio sniego žuvis ir du mažesnius žuveliokus. Prie jų iniciatyvos jau prisidėjo ir sniego žuvų savo žaidimų aikštelėse nulipdė miesto vaikų darželių „Raudonkepuraitė“, „Gintarėlis“ ir „Žibutė“ auklėtiniai su savo pedagogais.

Šilutės gražinimo draugija kviečia ir kitus miestelėnus bei įstaigas prisijungti prie šventinės akcijos “Padovanokime Šilutei 500 sniego žuvų”.

Dariaus Barasos filmuota medžiaga: