Azartiškas ir linksmas komandų nusiteikimas atsispindėjo ir jų pavadinimuose: „Kažina Tasaka”, „Galvokit greitai”, „Nepalaužiamieji”, „Jau laimėjom”, „Paskutiniai neliksim”. Netrūko ir originalių pavadinimų: „VTAS ir ko” „Mediniai akmenys”, Karštos galvos”, „Rinktinė”, „ŠILALIŠKIAI”.

Žaidimas sutraukė įvairaus amžiaus ir profesijų atstovus. Turnyre dalyvavo mokiniai, mokytojai, ugdymo įstaigų vadovai, savivaldybės atstovai, seniūnai, bibliotekininkai, žurnalistai, studentai, nevyriausybinių organizacijų nariai ir t.t.

Išbandyti savo jėgas žinių viktorinoje nepabūgo ir mero pavaduotojas Raimundas Vaitiekus, kuris subūrė bendražygių komandą, pasivadinusią jų atstovaujamo visuomeninio judėjimo vardu.

Pasveikinti „Europrotų” dalyvius atvyko pavasario sezone dalyvavęs meras Jonas Gudauskas. Jis linkėjo azartiškos kovos, komandinio darbo ir geros nuotaikos. J. Gudauskas pažadėjo sezono nugalėjams įteikti specialius mero prizus, todėl dalyvius paragino būti žingeidiems ir atkakliems.
Sveikinimo žodį tarė ir Viešosios bibliotekos direktorė Astutė Noreikienė, kuri Europrotų” šūkiu pakvietė matuotis kepures ir pažiūrėti, kam jos per mažos.

Žaidimo vedėja supažindino dalyvius su taisyklėmis. Viena jų komandoms, kuriose buvo asmenų iki 18 metų ir virš 50-ies, atnešė papildomų taškų. Tokių komandų buvo net šešios. Šia taisykle siekiama į žaidimą pritraukti įvairaus amžiaus žmonių, kadangi turnyras skirtas Vyresnių žmonių aktyvumo ir kartų solidarumo metams.

Vienas žaidimo turnyras buvo sudarytas iš penkių teminių turų po 10 klausimų. Šįsyk komandos turėjo atsakyti ir bendruosius, vaizdinius ir muzikinius klausimus, taip pat klausimus apie Europos Sąjungą ir kulinariją. Beje, visi klausimai visoje šalyje yra vienodi.

Po 2,5 valandų paaiškėjo, kad pirmojo turnyro nugalėtojais tapo komanda „Nepalaužiamieji”, kurią į priekį vedė Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijos direktorė Danutė Jurkšaitienė. Komanda surinko 36 taškus iš 50 galimų. Antroje vietoje liko 34 taškus surinkusi iš savivaldybės darbuotojų ir jaunimo nevyriausybinių organizacijų sudaryta komanda „VTAS ir ko”. Trečiąją vietą su 32 taškais užėmė Šilalės Simono Gaudėšiaus Europos klubo ir kitų gimnazijos bendruomenės narių komanda.

Antrasis „Europrotų” sezonas vyksta ne tik 40-yje miestų ir miestelių visoje Lietuvoje, bet ir Briuselyje. Rudens sezonas tęsis keturis lapkričio trečiadienius. Liko dar trys turnyrai – lapkričio 14, 21 ir 28 dienomis -, po kurių paaiškės sezono nugalėtojas.

Žaidimą organizuoja Europos informacijos centrai – Europe Direct, Jaunimo Europos komanda, Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje ir viešosios bibliotekos.