Mitas nr. 1. Kai pasensite, gailėsitės, kad pasidarėte tatuiruotę.

Greičiausiai pasenę nemėgsite daugelio dalykų apie save, ir tatuiruotė greičiausiai bus paskutinė Jus jaudinanti detalė, - iš karto nuramina Mindaugas.

Mitas nr. 2. Visada galima lazeriu pašalinti blogą ar nemėgstamą tatuiruotę.

Tiesa, kad tai įmanoma, bet atminkite, kad tai skausminga procedūra, brangi ir tikėtina, kad liks randas. Meistras pridurdamas tik primena, kad šalinimo rezultatai labai priklauso nuo tatuiruotei naudoto rašalo kokybės, kuo ji geresnė tuo sunkiau pašalinti.

Mitas nr. 3. Galima užsikrėsti ŽIV/AIDS besidarant tatuiruotę.

Na, jei jums tatuiruotę daro nesiskutęs vyrukas su kvapeliu, kažkur bare po laiptais, tai taip, šansų yra, bet ir irgi minimaliai. Dažniausiai tatuiruočių meistrai rūpinasi higiena ir švara darbo metu, naudoja naujas adatas kiekvienam klientui, tad praktiškai nėra reikalo net jaudintis dėl galimybės užsikrėsti. Na jau užėjus į darbo vietą, jūs galite greitai įvertinti, ar norite pasitikėti meistru – Mindaugas Pelenis siūlo iš karto apsisukti ir išeiti, jei kyla abejonių, nes abiems pusėms bus naudingiau ir ramiau bet kokiu atveju.

Mitas nr. 4. Negalima šlapinti tatuiruotės kurį laiką.

Tai ne visiškai tiesa. Tatuiruotės negalima mirkyti, pavyzdžiui gulint vonioje. Šlapinti nerekomenduojama tik pirmas kelias valandas. Mindaugo darbai puikiai gyja ir po poros valandų jis liepia tatuiruotę nuprausti tekančiu vandeniu ir švelniu muilu (tokiu kaip ūkinis), kad būtų pašalintos visos gijimą trikdančios bakterijos. O vėliau galima maudytis, šlapinti, tik atsargiai su karštu vandeniu, nerekomenduojama mirkti vonioje ar baseine porą savaičių.

Mitas nr. 5. Tatuiruotė pakeis formą, kai pasikeis kūno formos.

Svorio priaugimas arba praradimas yra stiprios kūno transformacijos. Nukritus svoriui tatuiruotė dažniausiai labai nežymiai gali pakeisti formą, nebent ji itin detali ir daug smulkių detalių, tada artimesnės linijos gali susilieti ir iškreipti bendrą vaizdą. Palyginus su svorio numetimu, priaugtas svoris dažniausiai tik minimaliai pakeičia atskiras kūno vietas.

Vienintelė problema priaugus svorio - tempimo žymės. Jei išsitemps ta kūno vieta, kurioje yra tatuiruotė, aišku tatuiruotė gali išsikraipyti. Ir kuo stipresnis išsitempimas tuo labiau tatuiruotė išsikreips. Mindaugas siūlo tiesiog atidžiau pasirinkti tatuiruotės vietą, jei planuose yra didelis svorio pakeitimas.

Mitas nr. 6. Tatuiruotė išliks visam laikui nepakitusi.

Deja, bet tatuiruotės nėra tokios ilgaamžės, kaip gali atrodyti. Tatuiruotė su laiku blanks priklausomai nuo išorės veiksnių, tokių, kaip saulės vonios ar neteisingas gijimas ir pan. Yra priemonių, kad padėtų stabdyti tatuiruotės blukimą, tačiau visiškai to išvengti neįmanoma. Studijos Tattoo Sfinks įkūrėjas siūlo tatuiruotę kas keletų metų atsinaujinti, pasiryškinti, jei norisi kad jis būti visada ryški. Dėl detalesnės kiekvienos tatuiruotės situacijos reikėtų susisiekti ar užsukti pabendrauti gyvai, bus paprasčiau nuspręsti kodėl blunka, kaip tai sustabdyti ar atnaujinti.

Mitas nr. 7. Tatuiruotė automatiškai jus paverčia hipsteriu, gangsteriu, nusikaltėliu ar pan.

Deja, bet tam tatuiruotės neužtenka. Jei taip galvojate, tada turite tikėtis, kad automobilį nudažius raudonai, jis ims važiuoti kaip sportinis automobilis. Tai tik stereotipai, kuriais jūs galite tikėti arba ne, ir kuriuos jūs galite padėti paneigti arba ne. Tačiau jūs juk suprantate, kad stereotipai ar kitų žmonių nuomonė nėra realybės atvaizdavimas, kad ir kaip kartais būtų gaila, - postringauja tatuiruočių meistras Mindaugas, pats drąsiai vis papildantis savo tatuiruočių kolekciją ant kūno, siūlo vadovautis savo poreikiais, nuostatomis ir troškimais, tiesiog leiskite sau būti tokiu, kokiu norite būti. Ir jei tame noriu telpa tatuiruotė – tada puiku, kelios – irgi puiku, netelp nei viena – lygiai taip pat puiku.

Mitas nr. 8. Tatuiruotė yra puikus būdas įrodyti savo meilę.

Gali atrodyti labai romantiška mintis išsitatuiruoti mylimojo vardą ar veidą, bet lygiai taip pat, jums gali norėtis nusilupti odą, nutrūkus tiems romantiškiems santykiams. Aišku, nebūtinai romantiška istorija turi baigtis, bet reikėtų nepamiršti, kad gyvenime visko nutinka. M. Pelenis per beveik dvidešimties metų karjerą, taisęs ne vieną meilės įrodymą, tik primena, kad tatuiruotė – visam gyvenimui, nors ją galima koreguoti, ar naikinti lazeriu, kas reikalauja tiek lėšų, tiek pastangų. Tad jei jums jau kuris laikas norisi taip įrodyti savo jausmus – rodykite, tik turėkite omenyje, kas tai yra - tatuiruotė.

Mitas nr. 9. Tatuiruotė jus padarys patrauklesniu.

Taip iš dalies, tai yra tiesa. Kai kuriems tatuiruotės taip patinka, kad žmonės su tatuiruotėmis jiems atrodo simpatiškesni, tačiau nepamirškime, kad yra tikinčių stereotipais ir gali apie jus galvoti būtent blogiau nei yra vien dėl tatuiruotės. Vis dėlto, gausiai išsitatuiravęs savo kūną, meistras Mindaugas, tikina kad tatuiruotės išreiškia jo aistrą pasirinktai profesijai, puikiai atitinka jo supratimą apie kūno grožį ir jis savęs neįsivaizduoja be tatuiruočių, tad jam sunku vertinti objektyviai ir palieka tai spręsti kiekvienam atskirai.

Paskutinis mitas, kuris nėra mitas, nr. 10. Reikėtų vengti fizinio krūvio iš karto po tatuiruotės pasidarymo.

Taip, po tatuiruotės pasidarymo, rekomenduojama vengti fizinių treniruočių, kai tempiama naujai ištatuiruota vieta. Taip pat prakaitas negerai veikia naujai padarytą tatuiruotę, todėl reikėtų ją kuo greičiau nuprausti po fizinio krūvio. Geriausiai palaukti bent 48 valandas po tatuiruotės darymo prieš imantis fizinio krūvio.

Tatuiruočių meistras Mindaugas Pelenis neseniai įsikūrė naujoje savo tatuiruočių studijoje Tattoo Sfinks, adresu Gytarų g. 24, Šiauliai. Čia jis perkėlė savo nepriekaištingą 19 metų darbo patirtį, profesionalumą, puikią nuojautą kliento lūkesčiams, moderniausias technikas ir priemones, supratimą kas dera ir kas ne, mokėjimą perteikti norimą vaizdą tatuiruotėse, jaukią atmosferą ir šiltą bendravimą.