Konferencijos metu mokiniai pagerbė pirmosios lietuviškos knygos autorių Martyną Mažvydą - perskaitė jam skirtą aštuntokų laišką, kuriame pabrėžė jo, lietuviškos raštijos pradininko, nuopelnus lietuvių kultūrai, prisiminė istorinius faktus apie spaudos draudimą ir lietuvių tautinį atgimimą.

Mokiniai parengė dešimt pranešimų, kuriuose nagrinėjo aštuntokų skaitomumą, rinko populiariausių kūrinių penketukus, supažindino su mėgstamiausiomis knygomis, herojais, į kuriuos norėtų būti panašūs.

Mokiniai domėjosi, kam - knygai, televizoriui ar kompiuteriui - atiduoda pirmenybę jų draugai, nagrinėjo, kokia turėtų būti knyga, kad nuo jos paauglys nebėgtų. Aštuntokų nuomone, tokia knyga - S. Tounsend „Adriano Moulo brendimo kančios“.

Renginio metu buvo paskelbti ir apdovanoti žymiausi „Knygų graužikai“ - aštuntokai, kurie perskaitė daugiausiai knygų. Na, o penktokai, vadovaujami mokytojos R. Bizauskienės, susirinkusiems suvaidino ištrauką iš A. Umbrasienės knygos „Bumbeklis ir Murmeklis“ - už šį mini spektakliuką jie laimėjo II -ąją vietą Šiaulių apskrities P. Višinskio bibliotekoje vykusiame knygų pristatyme.

Romėnai teigė: „Libri arma discipulorum“ (knygos - mokinių ginklai), todėl mokiniams buvo palinkėta ir kitąmet daug skaityti it ginkluotis, kad jie būtų galingi, išradingi, kūrybingi...