Paskaitoje sutiko dalyvauti anksčiau Valgymo sutrikimų centro projektų koordinatore buvusi, o dabar Romuvos gimnazijos ir Romuvos pagr. mokyklų psichologe dirbanti Inga Maslauskienė.

Pasitelkusi vaizdinę medžiagą ji paskaitos klausytojas supažindino su grožio supratimo kaita besikeičiant epochoms, taip pat su tokiomis ligomis kaip anoreksija, bulimija. Psichologė remdamasi ligonių pasakojimais tik dar kartą įrodė, kokios baisios yra valgymo sutrikimų pasekmės. Tai patvirtino ir realiais faktais sukurtas ir parodytas filmas. I. Maslauskienė noriai bendravo su klausytojomis, atsakinėjo į pateiktus klausimus.

Labai dažnai jaunimui didelę įtaką turi žinomų žmonių skleidžiami mitai apie dietas ir jų naudą organizmui. Patvirtinti arba paneigti šiuos mitus į paskaitą buvo pakviesta televizijos serialo „Naisių vasara“ aktorė Agnė Grudytė. Ji mielai pasidalino savo nuomone apie dietas. Kadangi aktorė sakė pati niekada nesilaikiusi dietų, tai ir paskaitos klausytojas ragino šito nedaryti. Pasak jos, geriau reikia sportuoti, gerti daug vandens ir sveikai maitintis.

Išklausius paskaitą šiomis dienomis pakankamai aktualia tema, organizatorės klausytojas ir viešnias ragino bent šią dieną palepinti save ir pavaišino saldainiais.