Mokiniai ir mokytojai vaišinosi šilta, gardžia arbata (tądien virėjomis tapo mokytojos B. Jokubaitienė ir D. Kunickaitė). Vyko daug pokalbių apie problemas, kurios trukdo mums draugauti, klasės valandėlėse aptarta, kaip patyčios veikia mokinius. Žinoma, daugelis dalykų mokiniams jau seniai žinoma, nes mokykla dalyvauja „OLWEUS“ programoje, bet juk ne veltui teigiama, kad kartojimas yra mokslų motina.

Ketvirtadienį visa mokykla nušvito nuo įvairiomis spalvomis pasipuošusių mokinukų – vyko ryškiausios klasės konkursas, mokiniai ir mokytojai fotografavosi „Šypsenėlės“ sąspietyje.

Ypač aršios (bet draugiškos!) varžytuvės vyko viktorinoje „Pradėkim nuo savęs“. Pristatę namų darbą – socialinę reklamą – klasių atstovai rungėsi, kas geriau prisimena terminus, kur kreiptis pagalbos, kai tyčiojamasi, kaip padėti draugui įveikti patyčias.

„Savaitė be patyčių“ baigėsi, bet mokinių dar laukia susitikimas su Šiaulių kultūros centro jaunaisiais aktoriais. Mokiniai žiūrės spektaklį ,,Man viskas gerai“, po spektaklio jų lauks diskusija su aktoriais apie patyčias, šios problemos sprendimo būdus.