Nekalbu apie sunkiai sergančius, senukus, neįgaliuosius ir alkoholikų vaikus. Jie nėra dauguma (tikriausiai).

Su žmona auginame du vaikus, esame beveik keturiasdešimties. Baiginėjame atiduoti paskolą už būstą. Kasmet išvažiuojame į kelionę, kas antrus metus – į tolimą. Mano išsilavinimas – aukštesnysis, dirbu projektuotoju medienos pramonėje, žmona dirba vadybininke maisto pramonėje. Šeimos pajamos yra apie 2500 eurų per mėnesį. Būtų galima uždirbti daugiau, bet neturime poreikio ir nenorime aukoti šeimos laisvalaikio.

Jei pajamų neužtektų, čia nieko naujo nepasakysiu, tektų imtis naujos ar papildomos veiklos. Tai jau esu išbandęs ir viskas pavyko, tik ne iš pirmo karto. Suvokiu, kad darbdaviui turiu nešti naudą, jei noriu gauti algą. Darbe stengiuosi būti kuo naudingesnis ir prisiimti atsakingesnes užduotis, kiek tai leidžia mano kompetencija. Jei kompetencija per maža, ją keliu... Paprasta.

Labai džiaugiuosi drąsiais žmonėmis, kurie imasi savo verslo ir sugeba jį suvaldyti. Bet kadangi mane esama padėtis tenkina, kol kas, verslu neužsiiminėju. Kol kas...

O jei man susidaro įspūdis, kad trūksta pajamų, savęs klausiu: ką šiandien ar vakar padariau ir ką darysiu rytoj, kad uždirbčiau daugiau? Ir ar tikrai reikia daugiau?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Prašome pasidalinti Jūsų patirtimi! Teigiama, kad vienas žmogus 2013 m. nurodė, kad jam vidutiniškai reikia 400 eurų – teiraujamės Jūsų, kokia suma per mėnesį reikalinga Jums? Kiek papildomai turėtumėte uždirbti, kad būtų patenkinti Jūsų poreikiai? Pasidalinkite savo mėnesio išlaidomis ir parodykite, koks turėtų būti oriai gyvenančio žmogaus atlygis.

Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau: