Galop pagavome ir nuvežėme pas veterinarą. Akį teko operuoti, taigi teko katiną prižiūrėti po operacijos. Negalėjome atitraukti Rūnos nuo kačiuko, ji kaip pamišusi per jėgą lindo prie jo, galiausiai ji nugalėjo ir palikau jai žiūrėti sergantį mažylį.

Ji taip laižė jo žaizdas, kad operacinės siūlės jau antrą dieną buvo šuns liežuviu ištraukytos. Kai kačiukas pasveiko, jie taip susidraugavo, kad vienas be kito niekur neidavo, kačiukas šunį vesdavo pasilakstyti ryte, dieną ir vakare, žaisdavo, valgydavo ir miegodavo kartu. Kai katinas užaugo, niekas nepasikeitė, tik tiek, kad dažniau išeidavo ir vienas pasivaikščioti po lauką.

Gaila, bet vieną dieną Rūna neteko savo draugo. Neatsakingi vairuotojai spaudžia akseleratorių nematydami nieko prieš save. Tačiau ji taip ir liko didžiausia kačių mylėtoja. Kartais pagalvojame, kad ji yra katė šuns kailyje.

VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ projekto „neBrisius.lt“ idėja užsikrėtė nuo Amerikoje vykusio „Why We Rescue“ ir, gavę idėjos autorių leidimą bei palaikymą, pradėjo analogišką ilgalaikį projektą Lietuvoje.

Projekto metu fotografuojami žmonės su augintiniais, priglaustais iš prieglaudų ar gatvės, talpinamos jų laimingos istorijos, kurios, tikimės, užkrės vis daugiau ir daugiau žmonių! Prisijunk prie projekto „neBrisius.lt“! Dėl detalesnės informacijos kreipkitės el. paštu info@ggi.lt.