Padėti vienas kitam turėtų kiekvienas iš mūsų. Seniai girdėjau apie savanorių veiklą ir jų atliekamus darbus, kurie mane sužavėjo. Nusprendžiau, kad reikėtų prisijungti prie šios, naudos nesiekiančios organizacijos, tačiau jaučiau nepagrįstą baimę, kuri man sakė, kad gal geriau tu nesikišk į šiuos dalykus. Taip ir praėjo noras tapti savanoriu.

Kartą po mokyklos ėjau į parduotuvę Šilutėje. Nespėjus įžengti pro parduotuvės duris, nejauno amžiaus moteriškės (savanorės) pasitiko mane. Jos įteikė pailgą lapelį su produktais, kuriuos būtų gražu, jei nupirkčiau ir paaukočiau „Maisto bankui“, o iš ten jos pasiektų nepasiturinčias Lietuvos šeimas. Padėkojau joms ir nuėjau apsipirkti. Įsidėjau į krepšį prekių, kurių man reikia ir be jokių abejonių prekių „Maisto bankui“.

Nebuvo nė karto, kad praleisčiau šią akciją – visada ją palaikau! Taigi užmokėjęs už prekes, vienos keliavo į namus, kitos – į maisto banką, už kurias man buvo nuoširdžiai padėkota.

Išeinant pro kitą išėjimą, prie durų su „Maisto banko - savanorystės“ marškinėliais ir pluoštų skrajučių su siūlomais produktais stovėjo dvi mano draugės. Nustebau. Keletą minučių pasikalbėjome ir netrukus jos man pasiūlė prisidėti prie akcijos ir pasavanoriauti. Visada norėjau padėti žmonėms, tad iš karto sutikau. Išdalinome iki tūkstančio skrajučių ir tikėjomės, kad jos ir mūsų žodžiai pasiekė žmonių širdis. Tą dieną prie tų durų prastovėjome apie penkias valandas, tačiau jausmas buvo labai geras, nes tu žinai, kad padarei kažką gero ne tik sau, bet kitiems.

Toliau sekė daug įvairių akcijų, talkų ir renginių, kurių metu mes, savanoriai, rodėme Šilutės miestui, kad gyvenimas vis dar gražus, kai jį pats kuri. Tos valandos praleistos su savanoriais – dėl jų nė kiek nesigailiu, nes žinau, kad norėdami matyti pasaulį gražesnį, turime pradėti nuo savęs. Tiesą sakant, akcijų metu susiradau naujų, gerų draugų, su kuriais laikas tiesiog bėgte prabėgdavo.

Tapkime savanoriais jau šiandien! Neabejokit – visi yra laukiami!

--
Šis rašinys yra „DELFI Piliečio“ ir Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) inicijuoto rašinių ciklo „Savanorystė“ dalis, kuriuo norima išsklaidyti mūsų visuomenėje egzistuojančius mitus apie savanorystę, informuoti apie savanorystės teikiamą naudą, prieinamumą ir svarbą.

Šiame cikle bus žinomų asmenų, įvairių profesijų atstovų, darbdavių pasisakymai ir mintys apie savanorišką veiklą.

Jeigu Jūs pats(-i) esate kada nors užsiėmęs savanoriška veikla ar iš arti stebėjote draugų darbą, gal pažįstami, pabuvę savanoriais, pasidalijo su Jumis savo patirtimi, parašykite mums ir Jūs el. paštu: pilieciai@delfi.lt.

Įdomiausių rašinių autorius apdovanosime!!!