„Daugiabučiame name vienas gudrutis pasistatė „būdą“ prieš kelerius metus, dabar tą „būda“ tragiška, be statybų leidimo. Aplinkui žaidžia vaikai, vietinė valdžia informuota prieš metus ir jokio dėmesio“, – tvirtino moteris.

DELFI susisiekė su Kaišiadorių r. savivaldybės meru Vyteniu Tomkumi. Jis teigė nežinantis į ką dėl šios problemos buvo kreiptasi, bet apie tai pirmąkart sužinojo.

„Nežinau į ką konkrečiai kreipėsi gyventoja prieš metus, bet aš neprisimenu tokio atvejo, o dabar gautą informaciją persiuntėme savivaldybės administracijai, kad kartu su Valstybinės teritorijų planavimo ir statybų inspekcijos atstovais patikrintų statinio teisėtumą ir taikytų reikiamas priemones“, – DELFI aiškino meras.

Pasak jo, savaime suprantama, kad be statybos leidimo pastatyti statiniai yra neteisėti.

„Ir tikrai ši „būda“ neatrodo saugiai, todėl arba turi būti atlikti koregavimai, gautas statybos leidimas ir statinys turi būti pripažintas tinkamu naudoti (jeigu tai yra įmanoma), arba jis turi būti nugriautas. Pagal savivaldybės specialistų pateiktą informaciją, šis daugiabutis namas yra įtrauktas į modernizuojamų daugiabučių sąrašą, jame turi prasidėti renovacijos darbai ir iki renovacijos pradžios buto savininkas įsipareigojo šį neteisėtą statinį nugriauti“, – informavo V. Tomkus.

Visgi mero teigimu, nepaisant to, įgalioti savivaldybės administracijos atstovai kartu su VTPSI privalo buto savininkui teikti atitinkamus įspėjimus bei nurodymus ir kontroliuoti, kad įsipareigojimai būtų įvykdyti. „Mes taip pat stebėsime, kaip jie atlieka savo darbus“, – patikino jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)