Atvykęs atstoviu visas eiles – žmonių tikrai daug, tačiau atėjus mano eilei sužinau, kad balsuoti negaliu. Man buvo atsakyta, kad sistemoje duomenys nesuvaikščiojo ir rodo senąją gyvenamą vietą. Tačiau ką man dabar daryti – klausiu? „Niekuo padėti negalime“ – teigia darbuotojos. Bet ar gi negali? Ką daryti rinkėjui, atsidūrus tokioje situacijoje?

Pasiskambinęs sužinau, kad komisijos pirmininkė privalo leisti balsuoti ir tuo atveju, jei duomenys nesuvaikščioję. Pasirodo, ir komisijos pirmininkė, teigusi, kad niekuo padėti negali, apie tai žinojo. Sugrįžtu pas ją ir paaiškinu situaciją, kad ji privalo leisti man balsuoti. Tuomet ji, panašu, nepatenkinta (matyt – dėl papildomo darbo) suranda prašymą ir liepia užpildyti. Užpildau. Tenka luktelėti, kol kažkas atsiunčia patvirtinimą ir štai – po valandos įmetu savo balsą į rinkimų dėžę.

Atrodo, nieko tokio – galėjau ir nebalsuoti. Tačiau tektų ketverius metus gyventi su išsirinkta valdžia, o aš tikrai nemanau, kad visi balsuos sąžiningai ir, atvirai pasakius, priims teisingą pasirinkimą. Bet tai kiekvieno piliečio pasirinkimas. Tik norėjau pasakyti, kad balsavimui negali sukliudyti niekas – net ir komisija, kuriai nerūpi piliečio nuomonė.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!