Moksleiviai, rengdami rezoliucijas, diskutavo Europojei aktualiomis temomis: jaunimo nedarbo, žmogaus teisių apsaugos virtualioje erdvėje, jaunimo informavimo ir švietimo apie Europos Sąjungą.

Pradžioje darbas vyko Rietavo Lauryno Ivinskio gimnazijoje, o kulminacija – plenarinis posėdis – Rietavo savivaldybės posėdžių salėje. Rietavo sesijos organizatorius buvo gimnazijos moksleivių prezidentas Lukas Kornelijus Vaičiakas.

Sesijos dalyvė, plungiškė Ieva Domarkaitė sako: „Smagu buvo jau vien todėl, kad Europos Parlamento sesija vyko Rietave, mažame miestelyje, bet niekuo nenusileido nuo tų susitikimų, kurie vyko didmiesčiuose. Prisiminsiu šį renginį dar ir dėl to, kad Rietave susitikau daug žmonių, kurie ateityje nori ir gali tapti tikrais Europos parlamentarais“.

Vienas iš renginio pirmininkų – Deividas Obelinis iš Kauno, pridūrė: „Sesija buvo kūrybinga ir draugiška, delegatams patiko dirbti komitetuose, rašyti rezoliucijas“.

„Tiesiog esu sužavėtas“, – emocijų neslėpė sesijoje dalyvavęs Rietavo meras Antanas Černeckis.

Įvairiuose Europos miestuose vyksta panašūs moksleivių renginiai. Lietuvoje nuo 2003 m. sesijos vyksta kasmet įvairiose Lietuvos vietose: Vilniuje, Kaune, Klaipedoje ir mažesniuose miestuose.

Š. m. gruodžio viduryje Europos Parlamento moksleivių sesija vėl įvyks sostinėje Vilniuje.