Dar prieš dvi savaites ši meno vertybė puošusi dr. Ulla Seidler butą, kažkada buvo jos sesers Brigitte Krohn nuosavybė. Kokiu būdu paveikslas pateko į šią vokiečių šeimą, istorija nėra žinoma. Devyniasdešimt septynerių metų ponios U. Seidler dukra yra puiki vienuolės M. Myrtos draugė, todėl artimi ryšiai, nuolatinis bendravimas ir vienuolės dvasinė pagalba šiai šeimai, neliko nepastebėti.

„Tame erdviame dviejų kambarių bute gausu meno vertybių: senų paveikslų, brangių kilimų, Maiseno porceliano dirbinių, vertingos šiuolaikinių dailininkų tapybos. Lankantis pas ponią U. Seidler dažnai atkreipdavau dėmesį į ant grindų atokiai pastatytą tamsų portretą su šviesiu vyro veidu. Šalia senų paveikslų, tarp kurių būta itin vertingų, šitas tapybos darbas atrodė tarsi užmirštas. Kuomet man buvo pasiūlyta išsirinkti vieną iš jų, aš nedvejodama pasirinkau tamsiąją drobę. Tai ir buvo Tiziano Vecelli paveikslas „Vyras su pirštinėmis“. Be to galvodama apie renesansinius Raudondvario pilies rūmus, turėjau galvoje ir stiliaus atitikimą“, - prisiminė M. Myrta Stöckle.

Dovana Raudondvario dvaro rūmams, Vilmos Kasperavičienės

Paklausta kodėl nusprendė tokį vertingą paveikslą padovanoti Raudondvario pilies rūmams, elžbietietė M. Myrta atsakė, kad ji nuolatos lankosi Kaune, Raudondvaryje, Vilkijoje ir daug girdėjusi gražių bičiulių pasakojimų apie restauruojamą Raudondvario pilies dvarą. „Man asmeniškai jokių turtų nereikia. Aš myliu Lietuvą ir noriu prisidėti kaip dievo tarnaitė kuo galėdama, kad šis nuostabus kraštas būtų dar gražesnis ir turtingesnis, o žmonės laimingesni“, - sakė vienuolė.

Sesuo M. Myrta, kurios pilietinis vardas Lydia Franziska Stöckle, 2006 metų sausio 10 dieną buvo apdovanota Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu. Taip buvo padėkota šiai darbščiai ir nuoširdžiai Šv. Elžbietos seserų kongregacijos seseriai valstybės vardu už karitatyvinę, edukacinę, švietėjišką ir kultūrinę veiklą Lietuvoje, tame tarpe ir Kauno rajone. Ši nedidukė geraširdė švabė iš Vokietijos, besilankanti Lietuvoje nuo Nepriklausomybės atkūrimo pradžios, išmoko lietuvių kalbą, surado jai artimų žmonių ir brangių vietų.

Viena iš sentimentus sukeliančių – Raudondvaris. Čia, Šv. Mergelės Marijos bažnyčioje, 1925 metais priesaiką davė pirmosios Šv. Elžbietos kongregacijos seserys. „Žinau, kad grafas Benediktas Emanuelis Tiškevičius fundavo šios bažnyčios statybą, todėl paveikslas Raudondvario pilies dvarui, simbolinė padėka už šventovę, kurioje buvo konsekruotos mano seserys “, - sakė sesuo M. Myrta.

Autorius yra VšĮ „Raudondvario dvaras“ direktoriaus pavaduotojas-Menų inkubatoriaus vedėjas