Žodis „rankdarbiai“ jau daug pasako, kad tai yra rankomis pagamintas dirbinys. Rankdarbiams galime priskirti: mezgimą, nėrimą, siuvinėjimą, pynimą, audimą, prie naujesnių rankdarbių priskirčiau vėlimas, dekupažas, karoliukų vėrimas, svapas, skrebinimas, muilo gamyba, šilko tapyba, juvelyriška, sagių gamyba, modelino gamynių gamyba, atvirukų gamyba, pynimas iš laikraščių, origami ir dar daugybę įvairaus pobūdžio amatų.

Sunku įsivaizduoti, kad šiais laikais viena ar kita mergina neužsiimtų kuo nors iš šių išvardintų rankdarbių. Manau, tikrai miela yra pasigaminti ką nors pačiai. Tai ir malonus laiko praleidimo būdas ir nauda, jau nekalbant kokią palaimą tu jauti, kai gali padovanoti savo draugams ir artimiesiems savos gamybos dirbinius.

Iš savo patirties galiu pasakyti, kad labai greitai užvaldo rankdarbių manija. Pradžioje pabandai vieną amatą, vėliau kitą ir žiūri, kad tau patinka visą tai daryti ir norisi vis daugiau išmokti. Dabar aš nesuku sau galvos dėl dovanos draugams ir artimiesiems - aš ją pasigaminu.