„Aš negyvenu Pumpėnuose, tik buvau atvykęs aplankyti giminės kapo. Akys užkliuvo už apleistos Pumpėnų miestelio kapinių dalies, kur palaidoti buvusios parapijos senelių prieglaudos vieniši gyventojai. Šios kapinės gyvuoja nuo senų laikų. Anksčiau ši kapinių vieta buvo šiek tiek tvarkoma, tačiau šių metų vaizdas pritrenkė. Tuo labiau, kad Pumpėnų parapijos klebonas Domingo iš Argentinos yra aktyvus ir organizuojantis miestelio jaunimą.

Gaila, kad kapinių priežiūrai dėmesio neskiria ir miestelio seniūnė, o taip pat pati miestelio bendruomenė“, – rašė DELFI skaitytojas.

Pumpėnų seniūnės pavaduotoja Asta Raudonienė DELFI teigė, kad šioje kapinių vietoje laidojami Lavėnų socialinės globos namų gyventojai, tad už kapų priežiūra atsakingi globos namų darbuotojai.

„Kiek žinau, dabar tas kapinių kampelis, skirtas globos namų gyventojams, jau yra nušienautas ir sutvarkytas. Ta vieta per vasarą tvarkoma du ar tris kartus, tad greičiausiai žmogus tik per atsitiktinumą užklydo ten, kai kapai buvo apžėlę“, – tikino A. Raudonienė.