Vėlų vakarą sulaukėme skambučio: prie Antakalnio poliklinikos vaistinės, kampe įsispraudęs labai išsigandęs, sužalotas katinėlis. Atvykę radome baltą, drebantį „kupstelį“, susirietusį prie sienos, iki pusiaujo aptaškytą krauju. Jau netrukus, šoko ištiktam katinėliui, kurį praminėme Tedžiu, buvo suteikta pirmoji pagalba. Vis dar atsiranda dalykų, kuriuos pamatome pirmą kartą ne tik mes, bet ir daug patyrę veterinarai.

Iš pradžių buvo galima pamanyti, kad katinėliui išmušti dantys, tačiau pasirodė, jog viršutinė lūpa tiesiogine to žodžio prasme buvo pasimovusi ant dantų, o iltys pervėrė ją kone kiaurai. Smūgis į galvą, smūgis į galinę kūno dalį. Ne, vis dar nesinori tikėti, kad tą galėjo padaryti žmogus...

Tedis jau užrašytas apžiūrai pas chirurgę, po jos paaiškės, ką daryti toliau, ar reikės operacijos (nes dabar „mėto“ į šoną galinę kojytę, taip pat turime įtarimų dėl žandikaulio skilimo). Dalykas, kuris visiškai nuginkluoja, sugraudina ir išlydo širdį, kad Tedis pamiršęs savo skausmą, trinasi, murkia, žiūri į akis tarsi tyliai sakytų „ačiū“. Ir dar – jis visai jaunutis... Jam vos 5-7 mėn.

Visiems, kas norite nors trupučiu prisidėti prie tolimesnio Tedžio gydymo ir reabilitacijos, paaukoti galite:

VšĮ Naminukai;

A/S: LT 55 7300 0101 3031 2940 (Swedbank);

Mokėjimo paskirtis: Tedi, pasveik!

Pasidomėti dėl Tedžio sveikatos, galite paskambinę 8 648 30077, VšĮ „Naminukai“, Vilnius.