„Delfi“ skaitytojas atsiuntė keptos duonos dėžutės nuotrauką. Joje matyti dežutės kaina – 3,61 euro, ir kilogramo kaina – beveik 14 eurų.

„Ar pirktumėt keptos duonos, kurios kaina – 13,99 euro už kilogramą? Yra pas mus, Panevėžyje :). Beje, prieš dvi savaites dar kainavo 9,90 euro. Jau tada buvo nesąmoninga kaina. Bet dabar žadą atėmė pamačius“, – rašė jis.

Prekybos centro „Vasaris“ atstovė Miglė Gruzdenė teigė, kad tokia kaina nustatyta dėl ypatingo gamybos būdo.

„Gera pastebėti, kad žmonės vis dažniau pradeda gilintis ir atkreipti dėmesį į tai, kokį produktą įsigyja, kokią kainą už jį moka. Visada kainų skirtumus būtina aiškinti subjektyviai ir svarbu nedaryti apibendrinančių išvadų.

Mūsų bendrovės „Vasaris“ gaminami produktai ir patiekalai yra išskirtiniai tuo, kad jie gaminami neautomatizuotai, dažniausiai – naudojant natūralias žaliavas – be sintetinių priedų, mažinant kancerogenų poveikį gaminamam maistui (taikant tokias technologijas ir receptūras, kad produktuose liktų kuo mažiau šios medžiagos), vystant trumpąją tiekimo grandinę ir palaikant Lietuvoje žaliavas tiekiančius ūkius bei perdirbėjus.

Todėl neišskiriant ir mūsų gamybos procese skrudinamos duonos (kai nuimama pluta), pagrindines gaminio sąnaudas sudaro palaikymas standartų, susijusių su rizikos – vartotojų (o ypatingai vaikų) – sveikatai mažinimu. Apie tokią mūsų gamybos ir veiklos koncepciją kalbame visiškai atvirai, nuolat komunikuojame bendraudami su klientais“, – sakė M. Gruzdenė.