Eglė teigė neesanti prieš nuogumą, tačiau nepridengtas kūnas, jos manymu, turėtų būti demonstruojamas tam skirtose vietose.

„Mes ne prieš jų nuogumą, tačiau turėtų būti įkurti tokie paplūdimiai, kurie nuogalius patenkintų, nes poilsiaujant su vaikais dabar jie mums kelia nepatogumų. Juolab, kad tai viešieji paplūdimiai. Prašau, atkreipkite į tai dėmesį“, - teigė ji.

Pasak Eglės, problema nesprendžiama, nes jos nesiima nei policijos pareigūnai, nei gelbėtojai. „Policija atsakomybę permeta gelbėtojams,gelbėtojai sako, kad tai policijos reikalas prižiūrėti viešąją tvarką“, - sako ji.

DELFI kreipusis į policiją, Palangos miesto komisariatą, Viešosios policijos skyriaus viršininkas Gintautas Pocevičius nurodė, kad policijos pareigūnai šią problemą sprendžia ir į gelbėtojus nenukreipia.

Pasak G. Pocevičiaus, jo žiniomis nusiskundimų dėl viešajame paplūdimyje pasirodžiusių nudistų buvo kilę praėjusią savaitę. „Ta problema buvo praėjusią savaitę ir mūsų pareigūnai atvažiavo, pasikalbėjo su tais žmonėmis, problema buvo išspręsta, jie nebeėjo ten, nebebuvo, kiek žinau, tie žmonės buvo nuėję pas Šventosios seniūną su prašymu dėl nudistų paplūdimio įrengimo ir pažadėjo, kad kol tai nėra sutvarkyta, įteisinta, jie nuogi paplūdimyje nesilankys“, - kalbėjo pareigūnas.

Vis dėlto, gavęs žinių, kad paplūdimyje galimai vis dar yra išsirengusių poilsiautojų, jis sakė nurodysiąs šią informaciją patikrinti.

G. Pocevičiaus teigimu, žmonių, kurie nusprendžia viešajame paplūdimyje degintis nuogi, atsiranda kasmet. Su jais pareigūnams visuomet pavyksta susitarti. Vis dėlto, jei nudistas pareigūnų nepaklausytų, jam būtų taikomos nuobaudos.

„Tai būtų traktuojama kaip nedidelis chuliganizmas. Už tai gresianti bauda – nuo 100 iki 300 litų arba administracinis areštas iki 30 parų“, - kalbėjo G. Pocevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (421)